God kväll! Här är dagens toppnyheter

Publicerad 2017-02-03

Haft fullt upp i dag och inte hållit stenkoll på nyhetshändelserna? Ingen fara – vi har bevakat dem åt dig. Här är dagens toppnyheter.

SD:s Kent Ekeroth åtalas för ringa misshandel

Sverigedemokraternas Kent Ekeroth har åtalats för ringa misshandel efter ett bråk i en krogkö på Stureplan i november. Partiledaren Jimmie Åkesson (SD) säger nu att hans förtroende för Ekeroth är allvarligt skadat.
Kent Ekeroth själv nekar till anklagelserna och säger att han agerade i nödvärn.
Läs hela artikeln

Soldat sköt knivman vid Louvren

Fransk militär sköt en knivman som gick till attack utanför museet Louvren i Paris, rapporterar Reuters. Knivmannen uppges vara allvarligt skadad. Enligt AP ska en soldat ha skadats lindrigt i attacken.
Läs hela artikeln

Han dödade Albin – sedan stöttade han familjen

Här besöker 20-åringen som erkänt att han för snart tre år sedan dödade Albin, 16, hans grav. Efter att ha varit på Albins begravning skrev han på nätet:
”Jag älskar dig och saknar dig du kommer alltid finnas i mitt hjärta” och ”Snälla kom tillbaka”.
Läs hela artikeln

Lena Mellin: ”Det kan vara Alliansens sista dagar vi ser”

Sprickan i Alliansen i synen på Sverigedemokraterna är enorm. En majoritet av KD- och M-väljarna vill bilda regering med stöd av, eller tillsammans med, SD om de rödgröna blir större i nästa val, visar en ny mätning från Aftonbladet/Inizio. Centerpartister och liberaler vill i stället söka samarbete med S.
Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin konstaterar att Alliansen är på väg att implodera.
Läs Lena Mellins analys
Läs om undersökningen: Så splittras Alliansväljarna om SD

Högerextremister misstänks för bombdåd mot flyktingboenden

Tre personer med kopplingar till en högerextrem organisation har gripits misstänkta för bombdåd mot två flyktingboenden och en vänsterlokal.
– Det man möjligen funderar på är om de här händelserna möjligen uppfyller kraven för ett terrorbrott, säger åklagaren till GP.
Läs hela artikeln

Ace Wilder berättar om sin panikångest

Hon var storfavorit, numret var i hyllad toppklass. Samtidigt höll pressen på att knäcka Ace Wilder i förra årets Melodifestival.
– Jag kunde få en attack mitt på gatan, säger hon.
Läs hela artikeln

Är det här den fräckaste straffen någonsin?

Här är osannolika handbollsstraffen som sprids som en löpeld över världen. Se klippet här ovanför.
Se alla dagens mest sedda tv-klipp här


Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Följ ämnen i artikeln