Sniffade fram knark för 393 miljoner – prisas

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Tullinspektör Kim Holm tillsammans med labradoren Harry.
Foto: Mette Ottosson/mettesfoto.se
Tullinspektör Kim Holm tillsammans med labradoren Harry.

NYHETER

Hunden Harry har utsetts till årets narkotikasökhund 2020. Tillsammans med sin förare, tullinspektören Kim Holm, arbetar den femåriga labradoren med att leta knark i tuffa miljöer.

Kim Holm och Harry arbetar framför allt i fordonsströmmar vid Öresundsbron och i Helsingborg, men också med personsök på till exempel tåg och vid flygterminaler.

"Harry är snäll och följsam men samtidigt tuff och klarar att arbeta i svåra miljöer och trånga utrymmen", säger Kim Holm om sin fyrfota kollega i ett pressmeddelande.

Teamet har under det senaste året medverkat till 56 narkotikabeslag – till en sammanlagd samhällsnytta av 393,2 miljoner kronor.

"Harry och Kim jobbar effektivt i alla flöden och Harrys kapacitet att söka på både människor, fordon och varor är slående. Ekipaget har bland annat gjort fantastiska beslag i det tunga lastbilsflödet. Det är ett svårarbetat flöde, dels för att man rör sig mitt i trafiken med mycket ljud och rörelse, dels för att doftmiljön är stökig med många starka dofter att tränga igenom", skriver juryn i sin motivering.

Publicerad:

LÄS VIDARE