Fem misstänkta efter väskmordet – två är på rymmen

Publicerad 2024-03-15

En väska med en kropp hittades i en skogsdunge på Värmdö.

Fyra personer har häktats – två av dem tros ha flytt utomlands och jagas.

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för grovt gravfridsbrott.

På fredagsmorgonen beslutade Nacka tingsrätt att häkta en 19-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord på den 37-årige man som hittades död i en väska i söndags.

På eftermiddagen häktades också en 25-åring i sin utevaro, misstänkt för mord och grovt gravfridsbrott.

En man och en kvinna i 20-årsåldern är på rymmen och internationellt efterlysta. Även de är häktade i sin frånvaro misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott.

Ytterligare en man har anhållits misstänkt i ärendet. Den personen är misstänkt på sannolika skäl för grovt gravfridsbrott.

Totalt handlar det om fem misstänkta i ärendet.

19-åring nekar till brott

19-åringen, som suttit anhållen sedan några dagar, nekar till brott. Under häktningsförhandlingen deltog han på länk från häktet i Flemingsberg. Han har mörkt hår och skägg, mjukisbyxor och vit t-shirt. Han satt med en kaffekopp bredvid sin advokat Mats Flodén i ett rum på häktet.

– Han förnekar brott och det görs gällande att det inte föreligger sannolika skäl för den aktuella gärningen. De särskilda häktningsskälen bestrids, sa Mats Flodén under häktningsförhandlingen.

Ytterligare en man har häktats sin frånvaro under eftermiddagen. Det handlar om en 25-åring som är misstänkt för mord och grovt gravfridsbrott.

Försvarsadvokaten Patric Lindblom kan inte svara på hur mannen ställer sig till anklagelserna. Han vet inte heller var mannen finns.

Du vet inte var han befinner sig?
– Nej, jag har ingen aning.

Ordningsvakt vid häktningsförhandlingen.

Har koppling till varandra

Åklagaren vill inte gå närmare in på detaljer men säger att samtliga fyra misstänkta har kopplingar till varandra.

Bedöms personerna som farliga?

– Jag kan konstatera att det är ett allvarligt brott eftersom de är häktade i sin utevaro, säger Cecilia Tepper.

Hon vill inte gå närmare in på om man har hittat ett eventuellt mordvapen.

Advokaten: ”Ingen koppling alls”

19-åringens advokat Mats Flodén säger till Aftonbladet efter förhandlingen att hans klient uppgett ett han inte alls kände den mördade mannen.

– Ingen koppling alls så vitt jag förstår. Jag såg att åklagaren hade blivit citerad på det sättet tidigare, men så är det inte, säger Mats Flodén.

Han ställer sig skeptisk till att åklagarens bevisning mot hans klient skulle vara tillräckligt för häktning av sannolika skäl.

– Min uppfattning är att det åklagaren presenterade i dag inte når upp till sannolika skäl. Det är också värt att notera att åklagaren själv var lite fundersam över bevisläget eftersom hon hade ett andrahandsyrkande att han skulle häktas för skälig misstanke, säger han.

En femte person är misstänkt i ärendet, visar handlingar från tingsrätten.

Polisband i skogen där mannen hittades död i en väska,

Följ ämnen i artikeln