Flerfamiljshus sprängdes – polis bevakade adressen

Uppgifter: Misstänkt trippelmördare tidigare skriven på adressen

Publicerad 2024-03-07

Poliser på plats efter explosionen.

Huset som exploderade i Linköping under natten var under polisens bevakning.

Det var bara en tidsfråga innan det skulle explodera.

Familjen till en misstänkt 17-årig trippelmördare har tidigare stått skriven på adressen, enligt Corren.

Sprängningarna i Sverige avlöser varandra och de senaste dygnen har landet drabbats av sex sprängningar. Det började i Stockholmsområdet när dåd inträffade i Fagersjö och Lidingö. Bara ett dygn senare inträffade ett nytt dåd i området, den här gången i Farsta.

Och bara timmar senare inträffade två explosioner med bara minuters mellanrum i Göteborg.

Så sent som i natt exploderade ett flerfamiljshus i Linköping. Enligt Corren har en misstänkt 17-årig trippelmördare, som sitter häktad misstänkt för att ha skjutit ihjäl en man i Västberga samt skjutit ihjäl två kvinnor i Tullinge under hösten, varit skriven på adressen där det sprängdes inatt.

Ett trapphus sprängdes under natten till torsdag.

Familj flyttades av polis

Anhöriga till pojken är skrivna på adressen. För Corren berättar boende i huset att familjen flyttades ut av polisen i höstas.

Polisen berättar att adressen har varit under bevakning.

– Det här är en adress som vi har haft lite under uppsikt. Hur, vill jag inte gå in på men den har varit under uppsikt den senaste tiden. Dt finns en anledning till det som jag inte kan gå in på, säger Marcus Anefur, presstalesperson hos polisen i region Öst.

Han vill inte närmare kommentera informationen om den 16-åringen.

– Det där är uppgifter som vi håller på att sammanställa. Vi har haft ett grovt brott som har skett på platsen, det är försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse. Vi tittar på vad det finns för anledning till det här. Innan dess är det ingen slutsats som vi drar eller kommunicerar, säger Marcus Anefur.

Man anhållen

Under morgonen var platsen fortfarande avspärrad.

– Vi arbetar med att hålla vittnesförhör med folk, sedan sker det förhör med den misstänkta och sedan sker det informationsinhämtning från kameraövervakning från olika platser i Linköping, säger Marcus Anefur.

Ingen person skadades fysiskt under nattens våldsdåd. Bara kort efter sprängningen kunde en man i 35-årsåldern gripas misstänkt för försök till mord. Mannen anhölls senare av åklagare.

Följ ämnen i artikeln