Systrarna befarades ha dött i branden – hittades vid liv

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

De två systrarna, 6 och 8 år gamla, troddes ha dött i branden i Grenfell Tower i London.

Nu har de hittats vid liv på ett sjukhus, skriver The Telegraph.

1 av 28
Tamzin Belkadi, 6 år

Tamzin Belkadi, 6 år, och hennes syster Malek Belkadi, 8, befarades ha omkommit i skräckbranden i Grenfell Tower, London, natten mot onsdag. Systrarna bodde på 20:e våningen i 24-våningshuset med sina föräldrar och en lillasyster i spädbarnsåldern.

Förkrossade anhöriga åkte runt till alla sjukhus i London i sökandet efter familjen.

– Min familj har varit runt till alla sjukhusen och frågat efter någon som stämmer in på beskrivningarna. Ett sjukhus förbarmade sig över oss och gav oss information, säger Adel Chaoui, kusin till systrarnas mamma, till The Telegraph.

”Visste inte att de var släkt”

Adel Chaouis bror blev insläppt på sjukhuset och började vandra omkring på avdelningarna i sökandet efter familjen Belkadi. Plötsligt fick han syn på en av flickorna, nedbäddad i en sjukhussäng. Det visade sig att båda systrarna var vid liv och inlagda på sjukhuset. En av flickorna befann sig i koma, och den andra systern hade behövt sövas ned på grund av sina trauman.

– Sjukhusen hade ingen aning om vilka de här barnen var – de hade inte ens insett att de var släkt, säger Adel Chaouis.

Fick inte lämna ut uppgifter

Han säger till The Telegraph hur många av sjukhusen inte kunde hjälpa dem på grund av säkerhetsreglerna om att inte lämna ut uppgifter om de skadade. De blev tvungna att böna och be vänligt sinnade sköterskor och poliser om information. De som slutligen gick med på att hjälpa familjen fick dem att lova att inte avslöja deras namn eftersom de kunde få problem för att ha brutit mot reglerna.

Adel Chaoui säger att han förstår att polisen jobbar hårt för med säkerheten, men ifrågasätter ändå regler som försvårar för barn att få återförenas med sina familjer.

– Det var vi som fick finkamma sjukhusens avdelningar för att hitta vår familj, säger han.

Sökandet efter flickornas föräldrar, mamma Farah Hamdan och pappa Omar Belkadi, samt den bara sex månader gamla lillasystern, pågår fortfarande.

Minst 17 människor dödades och minst 65 personer saknas fortfarande efter branden. Men antalet dödsoffer befaras stiga i takt med att brandmännens genomsökning av det utbrända höghuset fortsätter.

Publicerad:

LÄS VIDARE