Saknad sexårig flicka i Gaza hittad död

TT-AFP

Publicerad 2024-02-10

Sexåriga Hind Rajab, som förra veckan fastnade i en bil efter att den beskjutits av israelisk militär, har hittats död. Arkivbild.

Efter israelisk beskjutning mot sexåriga Hind Rajabs familjs bil lämnades hon ensam, rädd och skadad.

– Jag är så rädd. Snälla, ring någon som kan hämta mig, sade hon i ett desperat telefonsamtal med palestinska Röda halvmånen.

Över två veckor senare har hennes kropp nu hittats, bredvid sina döda släktingar och två hjälparbetare från palestinska Röda halvmånen som skickats dit för att rädda henne.

Hennes öde, som blivit omskrivet världen över, är ett av många i kriget i Gaza. Tusentals barn har dödats och många andra har skadats, enligt Unicef. Många barn riskerar också att dö på grund av bristen på mat, vatten och medicin – en följd av Israels totala belägring av området.

Försökte fly

Hind Rajab och hennes familj blev beskjutna när de försökte fly undan de israeliska anfallen mot Gaza stad.

Släktingar hittade deras bil när de åkte till området Tel al-Hawa i Gaza stad, i närheten av en bensinstation, för att söka på stället där de senast lokaliserats.

– De kunde nå området eftersom de israeliska styrkorna drog sig tillbaka tidigt i gryningen i dag, säger Hinds morfar Baha Hamada.

Livrädd och skräckslagen

”I över tre timmar vädjade Hind desperat om att bli räddad från de israeliska stridsvagnarna som omringade henne, och uthärdade skottlossning och skräcken över att vara ensam, fångad bland sina familjemedlemmars kroppar som skjutits av de israeliska styrkorna framför hennes ögon”, skriver palestinska Röda halvmånen i ett uttalande.

Efter det hördes ingenting mer från flickan, även efter att ambulans skickats för att rädda henne, uppger organisationen.

Enligt hennes morfar skadades hon i ryggen, handen och foten.

– Hon var livrädd, skräckslagen. Hind var mitt barnbarn, en del av mitt hjärta, säger han gråtandes.

AFP har kontaktat Israels militär, som inte har kommenterat händelsen.