Stort pådrag efter försvunnen 82-åring

Publicerad 2011-12-29

Folke, 82, åkte hemåt från bilbesiktningen.

I morse hittades hans bil i diket av postbudet.

Den 82-årige mannen är fortfarande försvunnen.

Folke Eriksson, hemmahörande i Bjurberget, anmäldes försvunnen i norra Värmland i går kväll.

– Vi vill ha in tips från personer som sett en äldre man som går dåligt på riksväg 62, norrut eller söderut, mellan klockan 18 och 19 i går, säger pressinformatören Tommy Sjöberg.

Sökandet är fortfarande stort. Polis och räddningstjänst tar hjälp av hemvärnet och planerar att använda helikopter och värmekameror i sökandet.

Erbjöds hjälp

Ett vittne uppger att han pratade med Folke som då gick längs vägen, vid 18.30-tiden i går. Vittnet erbjöd hjälp - men Folke ska ha avböjt och sagt att han skulle gå till ett hus längre bort.

Kom aldrig hem

Han besiktigade sin bil i Sysslebäck i går klockan 16.20, men han kom aldrig tillbaka till bostaden där hans sambo bor, i närheten av Bjurberget.

Sambon är uppriven efter försvinnandet.

– Jag tror inte att han lever men jag kan ju inte veta. Jag tänker på att det regnade så hemskt mycket i går kväll och att han måste ha blivit så blöt, säger Margot Olofsson, 81.

Bilen hittad

Strax innan klockan åtta i morse hittades mannens bil i diket av ett postbud nära brofästet i Båtstad. Folke då låst och lämnat sin gråa Opel Astra, årsmodell 2006.

– Vi har lite fotspår runt bilen som vi jobbar med men hittills har inget gett något resultat. Vi har också haft ute en hundpatrull, säger Värmlandspolisens informationschef Per Ström.

Enligt polisen var det glashalt där mannen kört av vägen.

Oroade sig för hemfärden

En av dem som senast såg 82-åringen vid liv är bilprovaren Per Hallgren.

– Han nämnde att han var orolig för att köra hem eftersom det var så halt på vägarna. Han var orolig att han skulle "hamna i nåt bröt", som han sa, säger Per Hallgren.

Klädd i skinnjacka

Polisen har gått ut med mannens signalement: Han är ca 170 cm lång, väger ca 80 kg och har gråbrunt bakåtkammat hår. Han var iklädd en svart skinnjacka med dragkedja. Jackan har ett märke på bröstet. Han bar dessutom gråa byxor och svarta skor samt en svart/grå mössa med ett märke ”Bilfrakt”.

Tips eller iakttagelser lämnas till polisen på tel 11414.