Håvade in 102-kilos fisk

Uppdaterad 2015-06-29 | Publicerad 2015-06-25

Ett ögonblick, Tommie Johansson, 23, som förra veckan drog upp en 102 kilo tung och 190 centimeter lång hälleflundra på fisketuren i Rösthavet i norra Norge.

Hur kändes det att få den på kroken?

– Jag var helt inställd på att det var bottennapp. Sedan vetefan vad som hände där i spöt men det började röra sig långsamt och jag kände att det var något i andra änden. Det var inte förrän den kom upp till båten som jag insåg vad det faktiskt var.

Vad tänkte du när du såg den komma upp?

– Helt otroligt. Flera gånger när jag har varit där uppe och fiskat har jag drömt om att få en fisk på över 100 kilo, så det var verkligen pricken över i:et på resan.

Hur landar man en fisk på över 100 kilo?

– Bra fråga, det gäller att ha ordentliga grejor. Ett lite grövre spö och en grövre rulle som klarar ordentligt slit. Jag var helt slut i två-tre dagar efteråt. Armarna värkte och jag hade träningsvärk i ryggen. Man får jobba med hela kroppen för att få upp en sån där.

Så nu blir det hälleflundra till middag i några dagar framöver?

– Det blir grillfest hela sommaren, haha.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag får fortsätta den här fantastiska starten på sommaren med att slå fler personliga rekord i andra fiskarter. Det har ju onekligen börjat bra så jag hoppas fortsätta på den stigen.

Lägg upp ditt napp på Aftonbladets fiskekarta

Här är det fritt fram att skryta hur mycket du vill!

Skriv var du drog upp firren och hur mycket den vägde.

Och ni, ”pic or it didn't happen.”

Alla bilder granskas av redaktionen. Vi tar bort opassande, ickefiskerelaterade bilder.

Följ ämnen i artikeln