Minst fem döda efter att ha blivit påkörda av buss i Moskva

Publicerad 2017-12-25

Minst fem personer uppges ha dött efter att ha blivit påkörda av en buss i Moskva.

Åtminstone 10 uppges vara skadade och busschauffören är gripen, enligt ryska polisen.

”Jag känner sorg för familjerna och vännerna till offren”, skriver stadens borgmästare Sergej Sobjanin på Twitter.

Kraschen ska ha inträffat efter lunch på juldagen.

Bilderna visar hur en buss har kört ner i en tunnelbaneuppgång och mejat ner flera personer. Händelsen ska ha inträffat vid tunnelbanestationen Slavjanskij Bulvar i västra Moskva, skriver Riga-baserade nättidningen Medusa.

Flera döda

Fem personer ska ha dött i kraschen, enligt preliminära uppgifter från polisen till AFP. Minst 10 personer uppges vara skadade, enligt vad polisen sagt till ryska medier.

– En buss har kört in i en gångtunnel för fotgängare, sade en trafikpolis till AFP.

Flera av de skadade har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

”Jag känner sorg för familjerna och vännerna till offren”, skriver Sergej Sobjanin, borgmästare i Moskva, på Twitter efter dödskraschen.

Ria Novosti skriver att borgmästaren besökt olycksplatsen och krävt att man ska kontrollera alla bussar som körs av statliga bolaget Mostransavto.

Utreds som olycka

Enligt ryska nyhetsbyrån Interfax ska bussen ha kört upp på trottoaren innan den flög ner mot tunnelbanan. Händelsen utreds som en olycka och man undersöker ett tekniskt fel på bussen, enligt uppgifter till Interfax.

Polisen har två teorier om vad som kan ha inträffat. Den ena är att bromsarna på bussen släppte, den andra att bussen väjde för en bil och därmed hamnade i gångtunneln till tunnelbanan.

Busschauffören har gripits. Juldagen är en vanlig arbetsdag i Ryssland och Slavjanskij Bulvar är en av de mest livligt trafikerade tunnelbanestationerna i Moskva.

Själva olyckan fångades på film av en övervakningskamera, som snabbt spreds över internet.

Följ ämnen i artikeln