Så gick det för ”Säg ja-paren”

Uppdaterad 2011-06-19 | Publicerad 2011-06-17

För ett år sedan löpte en kärleksvåg över Sverige.

Utvalda personer fick chansen att på löpsedlar fria till sina älskade i Aftonbladets uppmärksammade kampanj ”Säg Ja!”

Men vad hände sedan, blev det något bröllop?

Tusentals personer visade sin kärlek genom att göra sina egna löpsedlar i Aftonbladets kampanj "Säg ja!". Flera hundra tog bröllopsplanerna ett steg längre och anmälde sig till att få sitt frieri på löpsedeln - på riktigt.

Nio kärleksfulla personer blev sedan utvalda att ställa den stora frågan på löpsedlar uppsatta över hela hemstaden. Här är deras berättelse:

”Vi åkte till Gotland och gifte oss”

Pontus Hagberg, friade till Malin Eriksson i Hudiksvall.

Hur var bröllopet?

– Det blev toppen allting. Vi åkte till Gotland och hade ett traditionellt kyrkligt bröllop för de allra närmaste. Vädret var perfekt med sommarvärme trots att det var i slutet av september. Efter vigseln gick vi på restaurang och åt och min far och min frus mamma höll tal.

Hur kändes det att fria på en löpsedel?

– Det blev väldigt lyckat. Problemet var att vi hade varit ihop ganska länge och skjutit på det. Det behövdes helt enkelt något extraordinärt. Jag är glad att jag fick chansen genom Aftonbladet.

Skulle du göra om samma sak i dag?

– Lätt, det var riktigt lyckat. Jag hade planerat lite själv för något extraordinärt. Det var kanonbra att vi fick hjälp på traven.

Vad ska ni göra i sommar?

– Vi har inte planerat så mycket. Vi har nyligen flyttat och bor precis vid havet, det får räcka att vara här.

Pontus Hagberg, 37 och Malin Hagberg (tidigare Eriksson), 33 bor med barnen Hugo, 5 och Ronja 3 i Hudiksvall.

"Det kunde inte bli mycket bättre"

Jimmy Carlsson, friade till Linda Sjöblad i Fagersta.

När gifte ni er?

– Hmm, det var en kuggfråga, jag måste kolla i bröllopsringen. Den 11 juli var det. Vi ville döpa vår son Albin och gifta oss på en och samma gång.

Hur var bröllopet?

– Vi var där östra och västra Dalälven möter varandra, på en liten udde i Djurås, i närheten av min frus hemtrakter. Det var fruktansvärt varmt, nästan så att jag funderade på varför jag tog på mig slipsen. Det var ett 30-tal inbjudna och efteråt hade vi fest i en lokal en bit bort.

Hur tänker du i dag om ditt frieri?

– Det var klockrent, det kunde inte bli mycket bättre. Vi hade pratat om bröllop ganska länge men aldrig prioriterat det. Jag kommer ihåg att jag satt och läste aftonbladet.se på jobbet. Jag brukar aldrig klicka på någon banner men när jag såg kampanjen på en fikarast bestämde jag mig för att fylla i formuläret. Jag har inte den blekaste varför jag gjorde det den gången.

Skulle du göra det om det vore i dag?

– I samma situation skulle jag säkert göra det. Det var jag på något sätt, ska det göras så ska det göras ordentligt.

Vad ska ni göra i sommar?

– Vi har precis köpt en ny husvagn. Första dagen på semestern ska vi koppla ifrån jobbet och åka iväg, vart vet vi inte, bara att vi ska vara en vecka i Gävle, vid Dalälvens mynning.

Jimmy Carlsson, 32, Linda Carlsson (tidigare Sjöblad), 32 och sonen Albin, 1 år och 8 månader bor i Fagersta.

"Vi fick en dotter i stället"

Frida Helmersson, svarade ja på Marcus Anderssons frieri i Oskarshamn.

Har ni gift er?

– Nej vi har ju inte gjort det. Vi fick en liten dotter i stället och har flyttat in i ett nytt hus. Vi har haft fullt upp så giftermålet får vänta lite.

När blir det av?

– Vi hade tänkt göra det i sommar men nu får det nog vänta till nästa sommar. Om vi inte får en impuls och åker utomlands och gifter oss.

Hur tänker du idag om Marcus sätt att fria?

– Helt knäppt, på ett positivt sätt. Jag rensade nyligen ut på övervåningen i det gamla huset och hittade löpsedeln. Jag skrattade åt det eftersom det är en sådan rolig grej. Jag hade inte väntat mig det från Marcus.

Vad ska ni göra i sommar?

– Vi ska vara i det nya huset. Kanske åka ut i havet med mormor och morfars båt. .

Frida Helmersson, 28 och Marcus Andersson, 31, bor med dottern Molly, 2,5 månad i Oskarshamn.