Försökte locka 11-åring till sexträff

Publicerad 2014-11-21

Den medelålders mannen kontaktade ett 11-årigt barn via Skype och stämde träff.

Sen låtsades han vara en 12-årig flicka som rekommenderade 11-åringen att ha sex med honom, misstänker polisen.

Nu åtalas han för groomingbrott.

I februari i år tog en medelålders man i södra Sverige kontakt med ett 11-årigt barn på internet. Enligt åtalet ska kontakten ha skett via Skype och mannen ska ha bestämt träff med barnet i maj.

Syftet med träffen var att mannen skulle utföra analt samlag och tvinga till sig oralsex av barnet, enligt åtalet.

Mannen ska därefter ha tagit kontakt med 11-åringen under falsk identitet. Han utgav sig för att vara en 12-årig flicka och rekommenderade sig själv som pojkvän och sexpartner.

Hittade grov och hänsynslös barnporr

För ett år sen dömdes mannen till åtta månaders fängelse för barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Nätkontakten med 11-åringen ska ha ägt rum mellan februari och april i år. Mannen greps i oktober och har suttit häktad sen dess.

När polisen sökte igenom mannens dator och mobiltelefon hittade man flera bilder och filmer med barnporr. Enligt åtalet ska mycket av materialet skildra grova och hänsynslösa övergrepp.

"Datorn har blivit kapad"

Mannen förnekar brott och hävdar att hans dator har blivit kapad.

– Han förnekar bestämt alla former av brott. Han menar att hans dator har blivit kapad. Eftersom han är dömd för liknande brott tidigare så har någon utnyttjat det för att komma undan, säger Sven Save, mannens advokat.