40-tal personer ska höras om ”Kjelle Blues”

Uppdaterad 2022-10-26 | Publicerad 2021-10-22

Kustbevakningen bistod i sökandet efter Tord Westlund.

Polisen: Övertygad om att det finns personer som vet vad som har hänt honom

”Kjelle Blues”, 44, har varit försvunnen sedan midsommarafton 2008.

Ett 40-tal personer kommer nu att höras i ärendet och polisen är hoppfulla om att kunna lösa mysteriet.

– Jag är övertygad om att det finns personer som vet vad som har hänt Kjell-Ove, säger Christer Löf vid Gävleborgspolisen på en presskonferens.

Kjell-Ove ”Kjelle-Blues” Anderssons försvinnande är ett mysterium. Han är spårlöst försvunnen sedan 2008 – trots massiva sökinsatser.

Sandvikenmusikern och tvåbarnspappan Kjell-Ove ”Kjelle-Blues” Andersson försvann spårlöst midsommarafton 2008.

Trots mer än 500 utredningsåtgärder har polisen inte lyckats lösa mysteriet men man är övertygad om att brott ligger bakom.

Nyligen kom beskedet att utredningen återupptas – och brottsutredarna vid Gävleborgspolisen är förhoppningsfulla när det gäller att lösa mysteriet.

– Vi har fått in intressanta uppgifter och jobbar efter teorin att han tagits av daga genom dråp eller mord, säger Christer Löf vid grova brottsroteln hos Gävleborgspolisen.

Polisen höll pressträff om utredningen kring ”Kjelle Blues” försvinnande. Från vänster Christer Löf, Mikael Hedström och Thomas Persson.

40-tal ska höras

Han vill dock inte gå in på några detaljer om vad de nya uppgifterna handlar om men bekräftade vid en presskonferens på fredagen att åklagaren Christer Sammens har kopplats in som förundersökningsledare.

– Det har gått 13 år men den långa tiden kan vara en fördel för oss då vi är säkra på att det finns personer som vet vad som hänt och nu kanske kan dela med sig av det till oss.

– Vi har ett 40-tal personer som kommer att höras.

Polisen har tidigare haft personer frihetsberövade i ärendet men alla tidigare misstänkta personer är avförda och inte längre misstänkta för brott.

Nya uppgifter och platser

Kjell-Blues sågs senast utanför Sandviks kontor när han talade med vänner på midsommarafton 2008. Då togs även den sista bilden av honom.

Han såg fram emot att träffa sina två barn under helgen och gick glad iväg med sin cykel och röda ryggsäck.

På frågan om något av föremålen återfunnits är polisen förtegen.

– Jag vill inte kommentera några detaljer men vi har nya uppgifter och flera nya platser att söka på såväl i vatten som i naturen i Gästrikland, säger Christer Löf som hoppas på en lösning, framförallt för Kjell-Blues anhöriga.

– Jag är övertygad om att det finns personer som vet vad som har hänt Kjell-Ove och jag hoppas att dessa personer kommer att berätta vad som har hänt.

Efter ett tips om att ”Kjelle-Blues” skulle ha dödats och hans kropp dumpats i en sjö i närheten av Sandviken gjorde polisen år 2010 dykningar i området.

Följ ämnen i artikeln