Facket om varslet: "Hästjobb framför oss"

Marcus Alexandersson/TT

Publicerad 2020-09-02

Klubbordförande Stefan Hortlund på Polarbrödfabriken i Älvsbyn.

Framtidstro mitt i bedrövelsen, men samtidigt en insikt om att återuppbyggnaden kommer att ta tid och bli slitsam för många. Den bilden ger Stefan Hortlund, klubbordförande för Livsmedelsarbetareförbundet på Polarbröd, efter beskedet att 131 personer varslas om uppsägning efter den förödande branden.

Än så länge har dialogen mellan klubb och ledning varit god, säger både Stefan Hortlund och koncernens vd Karin Bodin.

– Vi har försökt göra den här resan tillsammans. Samtidigt är det nu det riktigt tuffa börjar. Vi har ett hästjobb framför oss, både vi och ledningen, säger Stefan Hortlund.

Han säger att det varit fullt upp den senaste tiden och att klubben inte hunnit samla in alla frågor och reaktioner från medlemmarna ännu.

– Först behöver vi sätta oss ner och reda ut hur vi ser på saken. Det är nu det jättestora jobbet börjar. Samtidigt kan vi inte förbereda oss inför alla frågor som kan komma, vi ska försöka samla alla till ett informationsmöte på måndag, säger han.

Hortlund poängterar att även om branden slagit hårt mot samhället så finns det samtidigt en typ av framtidstro och en kollektiv vilja att bygga upp på nytt.

– Man knyter näven och – ursäkta språket men – det ska fan gå det här, säger han.

Följ ämnen i artikeln