24-åring övervakades vid heroinförsäljning

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Vid det ena tillslaget hade mannen sålt 50 gram heroin, fördelat på tre påsar.
Foto: Tullverket
Vid det ena tillslaget hade mannen sålt 50 gram heroin, fördelat på tre påsar.

Två gånger om togs 24-åringen på bar gärning.

Han hävdar bland annat att han skulle fika med en kompis.

Men tullen bevittnade istället när han sålde drygt 60 gram heroin.

En spaningsgrupp hos Tullverket hade i uppdrag att bland annat bevaka den 24-årige Malmöbon. Vid två tillfällen i början av året blev han också påkommen med att sälja heroin.

Den spaningsansvarige såg vid det första tillfället hur 24-åringen fick sällskap av en annan man i en bil. De körde bara en kort sträcka innan de stannade, varpå den andra mannen lämnade bilen uppenbart stressad.

Tullverket misstänkte att narkotikaförsäljning hade skett och grep mindre än 40 minuter senare den andra mannen, som då hade 50,1 gram heroin i sin jackficka.

Fingeravtryck på påsarna

Enligt 24-åringen skulle de träffas för att fika men att vännen kort därpå hoppade ut, då han hade narkotika på sig och ”därför behövde göra vissa ärenden”. Under de minuter de satt i bilen menar 24-åringen också att han rört vid narkotikan, vilket ligger till grund för att hans fingeravtryck fanns på heroinpåsarna.

Då fingeravtryck fanns på en mellanpåse och 24-åringen erkänt att han rört vid narkotikan först efter att ha konfronterats med uppgifterna i vittnesförhör menar Malmö tingsrätt att det är uteslutet att den andra mannen haft narkotikan med sig.

En dryg vecka senare

De menar även att det är uteslutet att heroinet inhandlats under den korta tiden mellan att han lämnade bilen och greps. ”Det finns därför ingen annan rimlig förklaring än att NN olovligen har överlåtit heroinet”, skriver tingsrätten.

En dryg vecka senare såg Tullverket 24-åringen träffa en bilförare för ett kort ögonblick. När bilens passagerare strax därpå lämnade bilen hade hen 9,85 gram heroin på sig.

Enligt 24-åringen ska han dock inte ha vetat att där fanns en passagerare i bilen och enbart ha diskuterat en mindre skuld med föraren.

Fängslas och utvisas

Tingsrätten pekar dock på att tillvägagångssättet varit detsamma som vid det tidigare tillfället och lyfter även fram att heroinet kommer från samma tillverkningssats. Helhetsbedömningen blir därför att det inte finns någon annan rimlig förklaring än att 24-åring sålt heroinet även den gången.

Malmö tingsrätt dömer mannen till två års fängelse för grovt narkotikabrott samt narkotikabrott. Utöver det döms han även till utvisning och förbjuds att återvända till Sverige på tio år.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE