Blev släpad under bil

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-20

Kvinnan dog av sina skador

Midsommartrafiken i Sverige fick fem dödsoffer.

En 57-årig kvinna kämpade för sitt liv sedan hon släpats under en bil.

Hon avled på sjukhus på lördagen.

Det traditionella midsommarfirandet vid Snarhögsgården i Åmål var just slut. Mängder av människor var på väg till parkeringen vid Gamla Örnäsgatan. Plötsligt kom en Volvo kombi helt utan kontroll.

Bilen kördes av en kvinna i 30-årsåldern. Den for rätt upp på trottoaren och träffade en gammal man som var ute och gick.

Sedan fortsatte bilen ut på parkeringen och slog i flera bilar innan den träffade en kvinna. Kvinnan släpades med och fastnade under bilen. Volvon kraschade sedan in i ytterligare några bilar innan den slutligen stannade.

–?Hon var helt söndertrasad, det var fruktansvärt vilken syn, säger ett vittne.

Kvinnan togs om hand av förbi­passerande innan en ambulanshelikopter förde henne till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. På lördagen avled hon till följd av sina skador.

En man i 80-årsåldern skadades också vid olyckan.

Orsaken till olyckan är oklar. Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen vårdslöshet i trafik.

Polisen har tagit olycksbilen i beslag. Föraren av bilen chockades svårt och kunde inte förklara vad som hänt. Hon skadades lindrigt fysiskt och plåstrades om på sjukhus.

4 döda i trafiken

Hofors: En mopedförare omkom i en singelolycka efter länsväg 514 utanför Hofors under natten mot midsommardagen. Han tros ha kört omkull och hittades bredvid mopeden på vägen. Han avled senare på Gävle sjukhus. Det finns misstanke om rattfylleri, enligt polisen i Gävleborg.

Sysslebäck: En 17-åring omkom natten mot midsommardagen på riksväg 62 vid Sysslebäck i norra Värmland. En personbil med tre personer i krockade med en älg och 17-åringen kastades ur bilen och omkom, uppger polisen i Värmland.

Ronehamn: En 17-årig man avled efter en trafikolycka i Ronehamn på Gotland tidigt på midsommardagens morgon. Enligt Visbypolisen har han fått sladd och voltat. Den skadade mannen påträffades liggande utanför bilen och fördes i ambulans till Visby lasarett.

Aneby: En 21-årig man omkom tidigt på midsommarkvällen efter att ha kört av vägen i Aneby kommun. Bilen ska ha hållt hög hastighet innan olyckan och har enligt polisen troligen krockat med ett träd.

(TT)