Strunta i chartern - sola svenskt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-07-03

Varmare i Sverige än på Kanarieöarna

Spara charterpengarna och njut av solen hemma i stället. Den här veckan blir det mellan 25 och 30 grader varmt - och skönt i vattnet i större delen av landet.

- De som har semester denna veckan har dragit en vinstlott, säger Eva Brokhöj, meteorolog på SMHI.

Varmt är det och varmare kommer det att bli. Temperaturerna förväntas krypa upp mot trettio grader i mitten av denna veckan och värmen håller i sig över helgen.

Värmen håller i sig

- Det kommer att bli varmt och soligt i södra och mellersta delarna av landet. Norrland kan få lite svalare på tisdagen, men sedan kommer temperaturerna att stiga till mellan 20 och 25 grader där, säger Eva Brokhöj på SMHI.

Fram till på fredag håller det soliga vädret i sig, men eventuellt blir det lite ostadigare till helgen.

- På lördag och söndag kan det bli ökad risk för skurar i hela landet, men värmen håller i sig, säger Eva Brokhöj.

Och det ser ut som högtrycket kan hålla i sig nästa vecka också.

- I slutet av veckan förskjuts högtrycket lite och naggas i kanten, men det ser ut att förstärkas igen i början av nästa vecka. Främst är det då de östra delarna av landet som får fint väder, säger hon.

Lika varmt som i Grekland

Som en liten jämförelse står sig det svenska vädret bra i jämförelse med populära charterdestinationer i Europa. I morgon förväntas temperaturer på runt 25 grader på Kanarieöarna, vilket är lite svalare än på många ställen i Sverige. I grekiska övärlden blir det lika varmt som här. Det charterresemål som får klart varmare väder än Sverige är spanska solkusten, där det kommer att bli mellan 29 och 33 grader varmt.

Fast där går man miste om de ljusa kvällarna och nätterna....

Vad blir det för väder?

Vi vill ha dina sommarbilder!

Anna Lindström

Följ ämnen i artikeln