Toppmöte gynnsamt för Sydneys bordeller

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-09

300 procentig ökning av antalet besökare

Stats- och regeringschefernas besök i australiska Sydney för Apecmötet fick handeln att blomstra – för stadens bordeller.

– Affärerna har gått jättebra. Vi blev tvungna att kalla in kvinnor från andra städer, säger Chris Seage, talesman för den lokala bordellbranschens intresseorganisation till AP.

I samband med veckans toppmöte mellan 21 regeringschefer från länderna runt Stilla havet ökade antalet besökare på Sydneys bordeller med över 300 procent.

Trycket på bordellerna var så högt att prostituerade fick jobba dubbelt och kvinnor från andra städer kallades in.

– Vi har upplevt en stor ekonomisk boom, säger Chris Seage.

Hade förberett sig

Bordellerna hade redan innan toppmötet förberett sig för ett uppsving i affärerna. Men man hade inte räknat med en 300 procentig ökning.

– Innan mötet tog vi emot mängder med förfrågningar om hur diskreta vi kunde vara, säger Chris Seage.

En av de bordeller som var populärast bland besökarna var "The Presidential Platter". Där blev kunderna erbjudna en "United Nations" – sällskap med flera kvinnor från olika länder.

Inga politiska höjdare

Men det påpekas att det inte var herrarna Bush och Putin personligen som satte fart på verksamheten, däremot deras livvakter och handelsattachéer samt andra medlemmar av de stora delegationerna.

– Kvinnorna har varit mycket diskreta och vill inte avslöja några namn. Man kan ju föreställa sig vad som skulle hända om någon av dem uppgav att de fått besök av en politisk höjdare, säger Chris Seage.

Toppmötet avlutades på söndagen.