Militärfantaster dog när pansarvagn exploderade

Uppdaterad 2015-11-06 | Publicerad 2015-10-29

Två dog i olyckan.

En pansarvagn från andra världskriget exploderade på en skjutbana i Oregon.

I fordonet satt Steve Preston, 51, och Austin Lee, 22. Båda var stora militärfantaster.

De hedras nu av militärer och sina nära och kära.

Den tragiska händelsen utspelade sig tidigare i veckan på en skjutbana i delstaten Oregon i USA.

Pansarvagnen, som är av modellen M18 Hellcat från andra världskriget, filmades på skjutbanan. Filmen skulle senare användas vid en utställning.

Plötsligt exploderade den gamla pansarvagnen och insidan förstördes, skriver Daily Mail. Inuti satt två män, 51-årige Steve Preston och 22-årige Austin Lee. De två militärfantasterna dog båda på platsen.

”Kommer att sakna vår vän”

Steve Preston var starkt engagerad i en organisation som jobbar för att bevara historiska militärfordon, som heter Military vehicle preservation association.

Organisationen gick ut med ett hedrande uttalande efter olyckan: ”Vi har alla berörts och berikats av honom, och kommer att sakna vår kära vän".

Austin Lee var delaktig i ett sällskap som återskapar scener från andra världskriget. Där var han fallskärmshoppare vid 505:e infanteriregementet.

Räddningspersonal fanns på plats och var snabbt framme efter explosionen. De fann då en person död, och den andre dödligt skadad. De första på plats pratade med ett av offren mycket kort, innan även han avled.

Den lokala polisen undersöker fortfarande vad som orsakade explosionen.

Följ ämnen i artikeln