Vännerna om Sickan

Uppdaterad 2023-08-07 | Publicerad 2011-11-02

”Underbar kvinna”

En glädjespridare som alltid var glad - en person med mycket värme.

Så här minns vännerna den avlidna stjärnan Sickan Carlsson:

Lasse Berghagen.

Barbro "Lill-Babs" Svensson, artist

– Jag minns henne som en fantastisk skådespelerska som spred en glädje som vi tog på allvar. När man är den glada, glittriga och pigga tjejen jämt blir det lätt att man inte tas på allvar. Men det gjorde man med henne.

– Hon kommer alltid att finnas kvar.

Irene Söderblom, skådespelare, vän med Sickan sedan 1940-talet

– Hon var så där glittrande glad. Även privat. Alltid fanns ett leende och vi skojade om hennes små skrattgropar. Hon var så fin.

– Det är ledsamt när de här stora stjärnorna försvinner ifrån oss. Å andra sidan är livet ändligt som man säger. Det är ledsamt i alla fall för det är en fantastisk tid man minns.

Lasse Berghagen, artist

– Jag har riktigt ljusa minnen av henne. Vi jobbade tillsammans med Kar de Mumma-revyn några år i slutet av 60-talet. Hon blev som en mamma för mig under de där åren.

– Jag var ungkarl på den tiden och något av en tonårsidol. Sickan ville alltid träffa och godkänna de tjejer jag gick ut med.

Lasse Lönndahl, sångare

– Jag älskade henne. Underbar kvinna. Vi var på turné bara för några år sedan. Hon var lika glad och strålande som hon var på film.

– Vi var jättegoda vänner och har känt varandra sedan 1940-talet. Hon var älskad med stora bokstäver. Vi hade en bra kontakt.

Harriet Andersson, skådespelare

– Jag träffade henne första gången 1949 när jag var med i filmen Skolka skolan och senare i filmen Puck heter jag. Hon var glad snäll och trevlig och vi sågs flera gånger under åren. Det var roligt att lära känna henne när jag var ung. En väldigt trevlig människa.