Skottlossning mot bostad i Norrköping – åttonde dådet på åtta dagar

Uppdaterad 2023-07-28 | Publicerad 2023-07-27

Flera skott har avlossats mot en bostad i Klockaretorpet i Norrköping.

Skottlossningen ses som en del av den pågående våldsspiralen i staden och är det åttonde dådet på åtta dagar.

– Personen som bor där har en koppling till individer inom den pågående konflikten, säger polisens presstalesperson Torbjörn Lindqvist.

Polisen fick vid 23-tiden in samtal om smällar i Klockaretorpet i Norrköping. När polisen kom till platsen konstaterades skador på en fasad till en bostad, som är en del av ett radhus. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska skotten avlossats mot dörren.

Ingen person har kommit till skada och bostaden det sköts mot var också tom. Personen har kopplingar till den senaste tidens våldsutveckling i konflikten mellan organisationer och personer.

Gärningsmän jagas

Polisen har spärrat av och ska genomföra flera utredningsåtgärder som teknisk undersökning.

– Sannolikt är att denna ingår i samma utredning som de tidigare händelserna, äger polisens presstalesperson Torbjörn Lindqvist.

Polisen har inte gripit någon men söker efter den eller de som ligger bakom brottet. De uppmanar den som sett något att höra av sig med vittnesuppgifter.

Senaste veckan har Norrköping drabbats av flera våldsdåd.

Del av våldsvåg

Den senaste veckan har staden drabbats av flera våldsdåd – kvällens skottlossningen är den åttonde i raden. Natten till torsdagen inträffade en kraftig explosion vid ett flerfamiljshus.

På en presskonferens under torsdagen beskrev polisen händelserna som en i våldspiralen som en eskalerande konflikt. Polisen sa då att de såg en risk för fler våldsdåd.

– Vi förstår om man känner oro, men vi jobbar för att man inte ska känna oro, sa Olof Fäldt, tillförordnad lokalpolisområdeschef på presskonferensen.

Följ ämnen i artikeln