Yxrånare får långa fängelsestraff

Publicerad 2015-11-13

Den äldre mannen från Kallinge hölls fången och misshandlades under tortyrliknande former i sitt eget hem under två dygn. Nu döms två män och en kvinna till långa fängelsestraff för händelsen.

Det var i somras som tre maskerade personer, med hjälp av en yxa, tog sig in hos den äldre mannen i Ronneby kommun, misshandlade och höll honom fastbunden på en stol under två dygn, skriver Sydöstran.

Hällt bensin över honom

Mannen ska sedan ha utsatts för en tortyrliknande misshandel, bland annat med hjälp av en yxa och en orientalisk kniv. Han ska även ha tvingats ned i ett badkar och fått bensin hällt över sig samt hot om att tända på. Trion ska även ha rånat mannen på hans dator och prydnadssaker.

Under torsdagen dömdes samtliga tre, en 23-årig man, en 40-årig man samt en 47-årig kvinna, mot sina nekanden till fängelse för grovt rån. 23-åringen fick fem år och sex månader och de andra två fick vardera fyra års fängelse.

23-åring hjärnan bakom

Den 23-årige mannen, som anses vara den drivande bakom den tortyrliknande misshandeln, stod åtalad för mordförsök. Men trots att den äldre mannen fick omfattande skador så anser tingsrätten att 23-åringen saknat uppsåt att slå ihjäl mannen.

Tillsammans ska trion betala 61 000 kronor i skadestånd till mannen.

Följ ämnen i artikeln