Flickkropp hittad – kan vara Maddie

Publicerad 2015-07-28

Madeleine McCanns kropp kan ha hittats i Australien.

Brittisk och australiensisk polis utreder nu fyndet i en väska.

– Tills vi fastställer barnets identitet måste vi vara öppna för alla möjligheter, säger den australiensiska polischefen Grant Stevens.

Brittisk polis och australiensiska myndigheter utreder om ett flickskelett som hittats i Adelaide kan vara Madeleine McCann, skriver BBC. Kvarlevorna av en flicka på mellan två och fyra år gammal upptäcktes i en väska nära en motorväg utanför staden i södra Australien tidigare i juli.

Den blonda flickan var tre år gammal när hon försvann i sin familjs sommarhus på Algarvekusten i Portugal 2007.

Hade ljust hår

Enligt australiensiska rapporter ska kvarlevorna i väskan komma från en ung ljushårig flicka – som dött 2007 eller tidigare.

Australiensiska myndigheter har ännu inte lyckats identifiera kroppen, och utesluter inte att det skulle kunna röra sig om flickan från Leicester.

– Vi fokuserar våra utredningar på södra Australien, men vi skulle kunna ha alla potentiella saknade barn i åtanke, säger den australiensiska polischefen Grant Stevens enligt BBC.

– Tills vi fastställer barnets identitet måste vi vara öppna för alla möjligheter.

”Inga bevis”

Polischefen tillägger dock:

– Det finns i denna stund absolut inga bevis att detta barn är Madeleine McCann... att föreslå något sådant just nu skulle endast vara att spekulera för att få uppmärksamhet.

Föräldrarna Kate och Gerry McCann, båda 47, var och åt på en restaurang i närheten när Madeleine kidnappades från deras hotellrum. Deras talesman Clarens Mitchell vill inte kommentera om paret har tagit del av utvecklingen, men en källa nära dem säger till The Mirror:

– Kate och Gerry hoppas att de blir informerade direkt om någonting av värde som kan sammankoppla kroppen i Australien till Madeleine hittas.

I fjol flög Scotland Yards utredare från London till portugisiska Praia de Luz för att hjälpa till med att söka igenom buskmarken utanför resorten som Madeleine försvann ifrån – utan att finna några nya spår.