Hund dog efter bitattack

Publicerad 2013-02-26

Kvinna biten när hon låg på marken

Två lösa hundar gick till attack mot en kvinna i Kosta vid 13-tiden på tisdagen.

En av hundarna dog efter attacken medan den andra tog till flykten.

En kvinna blev biten på flera delar av kroppen och fördes till Växjö Lasarett.

En kvinna som var ute och rastade sina egna små terrierhundar blev svårt biten av en av de två lösspringande hundarna. Ett vittne som Aftonbladet har pratat med säger att den ena hunden stod över kvinnan och bet henne överallt på kroppen.

Och den andra hunden hade tagit en av de mindre hundarna i munnen.

– Det var väldigt upprörda känslor. Den andra hunden sprang till skogs men fångades in av en patrull, säger vakthavande polisbefäl Alf Jacobsson till TT.

Föll ihop

Vittnet som själv blev biten försökte fånga in den ena hunden, men den föll till marken och dog.

– Jag är djurvän och försökte ta koppel på den. Men den föll i hop, jag vet inte av vad. Om det var chocken eller ansträngningen, säger vittnet till Aftonbladet.

Den svårt bitna kvinnan fick föras med ambulans till Växjö lasarett, där hon vårdas för lindriga skador. Hennes två egna hundar fördes i ilfart till veterinären.

De två hundarna har tidigare sprungit lösa i samhället och vållat bekymmer. Vittnet som Aftonbladet pratat med har sagt att de tidigare ringt polis och länsstyrelse för att få hjälp. Dock utan att något hänt.

Hundägarna bortresta

Hundägaren av de lösspringande hundarna har anmälts för brott mot tillsyn av hund.

– Såvitt jag kan se har tillsynen av hundarna fallerat, hundägaren var inte där och om det skulle ha varit någon annan som hade tillsyn över hundarna vid tillfället är oklart, säger Alf Jacobsson till Aftonbladet.