Snabbare, smartare – och snyggare

Publicerad 2013-05-07

Tack för hjälpen alla läsare, nu är nya mobilappen här

I går lanseras Aftonbladets nya mobilapp.

Tidningens 2,7 miljoner mobilläsare får en app med nytt utseende, bättre bildkvalitet och nya funktioner.

– Det blir snabbare och ännu enklare att ta del av Aftonbladets nyheter, ­säger Aftonbladets pub­lisher Jan Helin.

Nu är den här. Sedan i höstas har ett team med ­interna och externa utvecklare arbetat fram Afton­b­ladets nya app som bjuder på en rad nyheter både ­ i Iphone och Android.

Lättare att hitta

– Läsarna kommer märka att appen både laddar snabbare och blir snabbare uppdaterad. Det här tack vare bättre teknik och att sajtens digitala innehåll nu har samma plattform, säger ­Aftonbladets redaktionella mobilchef Lena Widman.

Aftonbladet har också tagit fram en ny design som ska presentera innehållet på ett tydligare sätt. Den nya navigeringen gör det lättare för ­läsarna att hitta på sajten. Även bildkvaliteten har förbättrats.

– Bilderna är extra skarpa och ger ­läsaren en helt ny upplevelse, säger Lena Widman.

Arbetet med att ta fram den nya appen har skett i tät dialog med Aftonbladets ­läsare.

– Läsarna är med oss på hela den här mobilresan. Via enkäter, vår testapp och djupintervjuer. Jag vill passa på att tacka alla läsare för de kloka synpunkter som vi fått och som hjälpt oss i utvecklingsarbetet, säger Lena Widman.

Många av ­Aftonbladets ­läsare besöker tidningen digitalt. Aftonbladet växer så det knakar på mobil­sajten. Senaste rekordet var 2,7 miljoner unika läsare – på en vecka. Och trenden fortsätter. ­Aftonbladets publisher Jan Helin menar att mobilen kommer vara den primära nyhetskällan redan nästa år.

– Aftonbladet konsumeras i mobilen i huvudsak på andra tider på dygnet och i andra situationer än via ­datorn. Det betyder att den totala räckvidden för Aftonbladet ökar, säger han.

”Snabbare, enklare”

Lanseringen av den nya mobilappen är ett steg i den riktningen.

– Det blir snabbare och enklare att ta del av Aftonbladets nyheter. Det kommer att bli lättare att dela ­artiklar och titta på våra tv-sändningar. Vi har också lagt grunden för vår utveckling i mobilen i nya appen, även om det kommer ta tid innan alla bitar är på plats.

Aftonbladet kommer fortsätta att ta in idéer och synpunkter från läsare framöver.

– Det här är en första ­release. Inom en månad kommer fler spännande nyheter, säger Lena Widman.

Skaffa appen

Ladda ner Aftonbladets nya app: App Store

Ladda ner Aftonbladets nya app: Google Play

Vad tycker du om nya appen? Tyck till på vår Facebook-sida, Aftonbladet Mobil