Umeåbo hotade att pungrycka tjänsteman

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-25

Döms till ett års fängelse

När den 40-årige mannen inte var nöjd med tjänstemannens svar så hotade han att pungrycka honom och att slå honom blodig. Nu döms Umeåbon till en månads fängelse.

Ärendet på myndigheten tog lång tid och dessutom kände Umeåbon att han hade blivit bollad mellan olika handläggare. När han sedan fick ett negativt besked igen så brast det för 40-åringen. I telefon ska han ha sagt: ”Nu gör vi så här. Om du inte tar ett jävla beslut i ärendet kommer jag att riva ner dörren på Migrationsverket och pungrycka dig”.

"Slå honom blodig"

En stund senare pratade Umeåbon med en annan handläggare och ska då ha sagt att han skulle hämta en baklastare och riva ner dörrarna. Sedan skulle han ”slita ut handläggaren och slå honom blodig. Jag vet hur man gör för jag har suttit fyra och ett halvt år i fängelse”.

En månads fängelse

Tjänstemannen tyckte att samtalet var så obehagligt att han polisanmälde händelsen. Nu döms 40-åringen till en månads fängelse för hot mot tjänsteman. Själv säger mannen i förhör att han aldrig använt ordet ”pungrycka” eftersom det inte ”ingår i hans vokabulär”.