Begravningsbyrå förvarade kroppar i lastbilar

TT

Publicerad 2020-04-30

Kroppar flyttas från lastfordonen utanför begravningsbyrån i Brooklyn i New York.

Tiotals kroppar har hittats i liksäckar i lastbilar utanför en begravningsbyrå i Brooklyn i New York i USA. Upptäckten gjordes sedan grannar klagat på lukten och det börjat droppa från ett lastutrymme.

Det är oklart hur många av de döda som fallit offer för covid-19. Men klart är att New York har haft svårt att hantera det stora antalet offer för coronapandemin, med överfulla bårhus, kyrkogårdar och krematorier som en följd.

Begravningsbyrån ska ha haft problem med temperaturen i sitt kylrum, där kroppar förvaras i väntan på kremering, uppger källor med insyn till flera amerikanska medier. Åtminstone en av lastbilarna saknade kylmöjligheter och kropparna hade lagts på is, uppger en myndighetskälla för CNN.

Staden New York har särskilda frysbilar som överfulla begravningsbyråer kan få använda för att förvara kroppar. Sådana har nu skickats till det aktuella företaget i Brooklyn.

PODD Så pratar världen om Sverige i corona-tider

Sverige håller skolor och samhällen öppna under coronakrisen, medan merparten av världens länder stängde ner helt. Det har väckt uppmärksamhet i omvärlden och det talas flitigt om vårt land i utländsk media. Hur kan den svenska strategin påverka bilden av Sverige som land?

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen