Falkehed och Hammarström tillbaka på Aftonbladet

Publicerad 2023-05-25

Magnus Falkhed och Niclas Hammarström.

De prisbelönta journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström kommer hem.

Tillsammans ska de fortsätta utveckla utrikesjournalistiken på Aftonbladet.

– Vi är så glada över att ha knutit så erfarna, kunniga och ödmjuka journalister till oss. De blir oerhört viktiga i vår rapportering framöver, säger Karin Schmidt, redaktionschef på Aftonbladet.

Duon har gjort sig kända för flera reportage både i och utanför Sverige. Dessutom har de skrivit boken “Idag ska vi inte dö – fångar i krigets Syrien” om tiden då de satt gisslan i Syrien 2013.

Magnus Falkehed var i flera år korrespondent i Paris för Aftonbladet, men har de senaste åren skrivit för en rad andra medier, bland annat Expressen och Dagens Nyheter.

– Det ska bli jättespännande att komma tillbaka till Aftonbladet. Det är inte bara Sveriges största tidning, den har också den snyggaste och mest kreativa redigeringen av reportage. Jag ser fram emot att träffa några gamla – och många nya – kollegor. Det finns en laganda på Aftonbladet som jag har förstått är ganska unik, säger Magnus Falkehed.

”Lägga i ännu en växel”

De sju senaste åren har de bevakat klimatkriser och krig över hela världen för Expressen.

– Nu ska det bli fantastiskt roligt att kunna lägga i ännu en växel för att göra det ännu bättre och närmare för Aftonbladets nyfikna publik, säger Falkehed.

Även Niclas Hammarström har en lång bakgrund på Aftonbladet, som fotograf och bildjournalist.

– Jag sålde min första bild till Aftonbladet som 14-åring och det känns verkligen som att komma hem igen. Nu vill jag fortsätta jobba med utrikesjournalistik, som jag gjort de senaste tio åren. Jag har varit till och från i Ukraina sedan januari i fjol. Det som händer där är fortsatt väldigt viktigt att berätta och det vill jag gärna fortsätta göra, säger Niclas Hammarström.