Pollare byts ut efter olycka

Uppdaterad 2015-11-10 | Publicerad 2015-11-09

Här är pollaren som lossnade.

Efter gårdagens olyckan på Stadsgårdskajen, då en 100 kilo tung pollare slet sig och krossade bakrutan på en bil, byter nu Stockholms hamnar ut flera av pollarna längs kajen enligt P4 Stockholm.

Det var under söndagseftermiddagen som en 100 kilo tung pollare, som används för att förtöja fartyg, lossnade vid Stadsgårdskajen i Stockholm. Efter en dramatisk luftfärd på 80 meter landade till slut den tunga järnbumlingen på en bil som stod parkerad på kajen och krossade bakrutan.

"Otrolig tur"

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det varit alldeles fullt med människor på kajen när händelsen inträffade. Somliga ska ha befunnit sig bara någon meter från bilen.

– Det var en otrolig tur att det gick bra, berättade hamnkaptenen Henrik Cars till Aftonbladet direkt efter olyckan.

Ägaren till bilen, Agneta Styfberg, som besökt Fotografiska tillsammans med en vännina, var chockad när hon kom ut och såg sin förstörda bil.

– Det låg en massa splitter runtomkring och en massa människor stod och tittade på den. Det tog en liten stund innan jag insåg vad som hänt, berättar Agneta och tillägger att hon är tacksam att inget förskräckligt hände.

Ska byta ut ett flertal

Enligt P4 Stockholm ser ansvariga Stockholms Hamnar allvarligt på händelsen och ska nu se över de övriga pollarna längs med kajen.

– Vi är ute nu och besiktigar alla de här pollarna. Det vi har bestämt nu är att många av de här pollarna ska bytas ut så det inte kan hända igen, säger hamnkaptenen Henrik Cars till P4 Stockholm.

Följ ämnen i artikeln