Förrymd tiger dödade man

Publicerad 2015-06-17

Lejon, tigrar, flodhästar och björnar rymde från en djurpark i Tbilisi efter översvämningarna i helgen.

Nu har de vilda djuren skördat sitt första sitt första offer.

En man dödades när en vit tiger attackerade honom i en textilfabrik.

En vit tiger som rymt från ett zoo i Georgiens huvudstad Tbilisi har dödat en 40-årig man och skadat ytterligare person, rapporterar georgisk polis enligt AP.

Mannen, som äger en textilfabrik, gick in i ett av företagets lagerutrymmen när han attackerades av tigern, uppger Daily Mail.

Gömde sig i lokal

Han fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda.

Enligt uppgifter till tidningen ska tigern troligen ha legat gömd i lagerlokalen efter helgens översvämningar som lamslog huvudstaden.

Inrikesdepartementet har meddelat att polisen nu dödat tigern. Tbilisis djurpark har tidigare hävdat att alla lejon och tigrar som saknades efter översvämningarna återfunnits döda och att endast en jaguar fortfarande saknades.

Kraftiga översvämningar

Bakgrunden till händelsen är de kraftiga översvämningar som drabbade staden i helgen.

Vattnet förstörde då flera inhägnader och burar i djurparken. Företrädare för djurparken sa på tisdagen att åtta lejon, alla sju tigrar och minst två av tre jaguarer dödats i översvämningarna.

Flera döda och saknade

Minst 17 personer har omkommit har omkommit efter översvämningen. De boende fick rådet att stanna inomhus eftersom flera farliga djur befann sig på fri fot inne i staden, skriver AFP/TT.

Följ ämnen i artikeln