Man gick bärsärk – offer bitna i ansiktet

Publicerad 2016-05-26

En 28-åring är gripen efter en stöld- och våldsräd i Östergötland.

Mannen är misstänkt för att ha misshandlat fyra personer varav två blev allvarligt bitna i ansiktet.

Dessutom ska han ha rånat en person och tagit sig in i ett hus där han konfronterades av ägaren.

– De hörde hur han härjade runt, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Larmet till polisen kom strax efter midnatt natten till torsdag. Inom loppet av omkring 25 minuter hann den misstänkta gärningsmannen begå flera grova brott.

Vålds- och stöldräden startade på en gård mellan Motala och Linköping. Där blev tre kvinnor i 25-årsåldern misshandlade. Samtliga kvinnor ska ha blivit slagna och sparkade. Mannen ska även ha använt ett tillhygge under attacken, uppger polisen.

– En blev svårt biten i kinden. Hon fick ett rejält sår, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Stal sprit ur barskåp

Kort därefter tog sig den misstänkta gärningsmannen till ett närliggande hus, uppger polisen. Där rånade han ett fjärde offer.

– Han uttalade hot om att han skulle skjuta honom, säger Lindqvist.

Den misstänkta gärningsmannen tog sig från gården och körde i riktning mot Motala.

– Han stannade och tog sig in i ett hus. Han rotade igenom ett barskåp och tillgrep spritflaskor. De som bodde i huset hörde hur han härjade runt, säger Lindqvist.

”Halva örat avbitet”

Husägaren konfronterade mannen.

– I samband med det blev det tumult och mannen ska ha blivit slagen i huvudet med en flaska plus att han fick halva örat avbitet, säger Lindqvist.

Den misstänkta gärningsmannen fortsatte färden, men blev slutligen stoppad av polis.

– Det var strax efter klockan halv ett så det var väl 20–25 minuter som det här hann utspelas på, säger Lindqvist.

”Har blivit galen”

Mannen är nu misstänkt för bland annat grov misshandel, rån och grov stöld.

– Kvinnorna och mannen ska ha umgåtts under kvällen och festat. Sedan hände något och han har blivit galen. Det är tragiskt. Vi är väldigt glada över att vi lyckades få stopp på hans framfart relativt snabbt, säger Lindqvist.

Två av kvinnorna vårdas på sjukhus i Linköping. Enligt en bulletin från landstinget är kvinnornas tillstånd allvarligt men stabilt. De kommer att stanna kvar för observation. Enligt polisen skadades den tredje kvinnan lindrigt.

Polisen uppger även att mannen som skadades kunde ta sig till sjukhus i Motala med hjälp av en anhörig. Mannens exakta skadeläge är ännu okänt.

Följ ämnen i artikeln