MP i Malmö vill peta Åsa Romson

Publicerad 2016-04-30

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson.

Miljöpartiet i Malmö vill peta Åsa Romson från språkrörspositionen.

Men de vill ha kvar Gustav Fridolin.

– Det är tydligt att det finns en majoritet i vår grupp för att ersätta Åsa Romson. Och det finns ett starkt stöd för Gustav Fridolin, säger Måns Berger, vice stabschef för Miljöpartiet i Malmö, till Sydsvenskan.

Språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson har ställt sina platser till förfogande efter den senaste tidens krisartade situation.

Flera distrikt har uttryckt att de vill se en nystart. Vissa med helt nya språkrör vid rodret, andra med båda eller en av de sittande.

Tidigare på lördagen rapporterade Aftonbladet att det i Göteborg inte finns något tydligt stöd för någon kandidat inför partiets kongress i mitten av maj.

Nu aviserar Miljöpartiet i Malmö att man vill se en rokad på språkrörsposterna.

– Det är tydligt att det finns en majoritet i vår grupp för att ersätta Åsa Romson. Och det finns ett starkt stöd för Gustav Fridolin, säger Måns Berger till Sydsvenskan.

Olyckosam miljökommunikation

Bakgrunden till åsikten i Malmö är Romsons samlade prestationer som språkrör.

– Åsa Romson har haft låga förtroendesiffror över en längre tid. Vi måste ha ett språkrör som kan kommunicera miljöfrågor i valrörelsen 2018. Vår samlade känsla är att vi inte har lyckats så väl med vår kommunikation på miljöområdet, säger Måns Berger till Sydsvenskan.

Han säger till tidningen att Fridolin haft ett större förtroende och kunnat samla breda grupper bakom sig.

Vem de vill se på Romsons plats har de inte kommit fram till än.