Ett ögonblick, Patrik Carlsson

Publicerad 2014-10-13

... som har sytt en kostym av Ikea-kassar

HETT – AV SVETT ”Den andas inte, så det blev väldigt varmt”, säger Patrik Carlsson, 24, om sin hemmasnickrade Ikeakostym. Flugan gjorde han också själv i en handvändning – av handtagen.

I lördags skulle Ikeaälskaren Patrik Carlsson gå på maskerad. Temat var "nördigt" och för honom rådde det ingen tvekan om vad han skulle klä ut sig till.

Han sydde sig en kostym – av Ikeakassar.

– Alla tyckte självklart om det och sa: "Det är så du, Patrik", säger han till Aftonbladet.

Berätta om kostymen. Hur kom du på idén att sy den?

– Den består av fem stora vanliga Ikeakassar och jag gjorde den till en maskerad i lördags där man skulle klä ut sig till något nördigt. Under hela tiden när jag var yngre har jag älskat Ikea och design. Då slog det mig vad jag skulle vara utklädd till på festen. Jag ringde en kompis som är duktig på att sy, åkte till Ikea och köpte fem kassar och så sydde vi den tillsammans.

Hur fick ni ihop kostymen av kassarna?

– Vi plockade isär kassarna med alla sömmar och googlade på vilka delar vi kunde tänkas behöva. Sedan ritade vi mönster på tidningspapper, klippte ut och började sy. Det blev ett par byxor, en kavaj och en fluga. Vi gjorde den nog på en helkväll. Det tog kanske tio timmar. Symaskinen strejkade, så det sista fick vi häfta ihop och sätta ihop med silvertejp.

Vilka reaktioner fick du på festen?

– Alla tyckte självklart om det och sa: "Det är så du, Patrik". Jag fick inte pris för bästa utstyrsel, för att de inte kunde se vad jag var. Jag bara: "Hallå, jag är Ikea!".

Skulle du rekommendera andra att sy sig en Ikeakostym?

– Ja, men den andas inte, så det blev väldigt varmt. Jag fick ta av den halvvägs under kvällen och låta den vädras lite. Det blev imma på insidan, så jag fick torka av den och ta på den igen.

Du skickade en bild till Ikeas Facebooksida och har fått flera hundra likes och glada kommentarer från imponerade FB-användare. Hur känns det?

– Det känns självklart jätteroligt att en idé som man har haft har fått positiv respons. Jag blir glad över att från folk från Ikea skriver och uppmärksammar det. Jag lade upp bilden för att ge andra inspiration, att man kan vara lite crazy i sina tankar.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Just nu önskar jag bara att allt som pågår i mitt liv fortsätter som det gör. Jag har precis flyttat till ny stad, arbete har fallit på plats, lägenhet har fallit på plats och kärleken hoppas jag faller på plats.