Flydde rånet på rosa cykel

Publicerad 2014-12-19

Guldrånarna hotade personalen med yxa

De två maskerade gärningsmännen hotade personalen med yxa och rånade guldbutiken. Sedan flydde de på cykel. Nu har polisen kartlagt deras flyktväg och söker tips från allmänheten för att identifiera rånarna.

Det var vid tjugo över tio tiden på onsdagsfömiddagen som två maskerade män kom in på Hallbergs guld på Drottninggatan i Karlstad. De hotade personalen med yxor och tvingade till sig ett byte bestående av 20-30 guldringar och halsband.

Flydde på rosa cykel

De två maskerade männen flydde sedan på en rosa och en röd cykel från guldaffären. Nu har polisen lyckats kartlägga rånarnas flyktväg och har även hittat de två cyklarna som männen flydde på lämnade i parkeringshus.

– Arbetsteorin är att de har cyklat dit och sedan flytt vidare i en väntande bil eller till fots, berättar Tommy Lindh, Värmlandspolisen för Aftonbladets Brottscentralen.

Söker tips från allmänheten

Nu vänder sig polisen till Brottscentralens tittare och Aftonbladets läsare om hjälp för att identifiera gärningsmännen.

– Vi behöver framförallt hjälp med iakttagelser innan och efter rånet. Kanske har någon sett dem omaskerade innan rånet eller på väg därifrån, säger Tommy Lindh.

Se rånarnas flyktväg i tv-klippet.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln