Toyotachefen: Nya sportbilen är på gång

Uppdaterad 2015-05-21 | Publicerad 2015-05-18

Snart blir det roligare att köra Toyota.

Det säger teknikchefen och avslöjar att sportigare modeller är på gång.

– Vi har redan startat på en ny bil, säger Tetsoya Tada.

Redan när Toyota började utvecklingen av sportbilen GT86 visste man att det inte skulle vara den enda av sitt slag. Tanken har hela tiden varit att ha en trio med bilar och målet var att man skulle återföra märket till tiden då man var synonym med modeller som Supra, Celica och MR2.

En av tre sportbilar

Sedan tre år tillbaka har Toyota sin GT86 – en fyrsitsig sportcoupé som de utvecklat tillsammans med Subaru. Den bilen är tänkt som mittstolpen i treklövern och nu har Toyota avslöjat mer om vad som komma skall. Det är chefsingenjören Tetsuya Tada som i en intervju med Drive Australia konfirmerat bil nummer två.

– Vi har redan startat på en ny bil under 86:an. Det är inte bestämt ännu om den kommer att vara strikt tvåsitsig eller en 2+2. Vi utvecklar konceptet nu, sa Tada.

Inga tekniska detaljer avslöjades med enligt rykten rör det sig om en bil i samma storlek som den omåttligt populära Mazda MX5, med en vikt på under tonnet. Bilen kommer att vara bakhjulsdriven.

– Bakhjulsdrift är den bästa lösningen för sportbilskänslan, så det kommer att vara något alla tre sportbilarna från Toyota har, sa Tada till Drive Australia.

Visas i höst?

Vad för slags motor det kan sitta under huven återstår att se – men det lär vara något lätt. Målet med bilen är ju att attrahera en yngre, mindre kapitalstark, köpgrupp.

När Toyota visar upp ett första koncept återstår att se, kanske blir det redan till hösten på den stora bilmässan i Frankfurt

Aftonbladet Bil

ANNONS

Följ ämnen i artikeln