Kim Jong-Un? Nej, det är ju Kom Peng-In

Publicerad 2015-11-09

Glöm Elvis och Marilyn.

Den nya stjärnan på look-a-like-himlen är lite otippat Kim Jung-un.

Med rätt frisyr och skjorta går det både att tjäna pengar och frottera sig med kändisar.

På Grammy-galan i Los Angeles i år skakade han tass med Katy Perry, vid Oscars-galan väckte han uppståndelse när han kom, ropandes ”Död åt Amerika”.

Han vill bara kallas Howard - när han inte kallar sig Kim Jong-un - och har skapat sig en karriär som dubbelgångare till Nord Koreas avskydda diktator.

– Det började som ett aprilskämt 2013 när jag la upp bilder på mig i den karaktäristiska Kim Jong-un-frisyren. Två veckor senare blev jag uppringd och erbjuden ett reklamjobb för en hamburgerkedja i Israel, säger Howard till The Guardian.

Firade V-dagen i Moskva

Howard kommer från Hongkong och samlade in pengar genom crowdfunding för att ta sig till USA första gången, skriver Mirror.

Numera försörjer han sig gott på att föreställa diktatorn men poängterar att han inte bara gör reklamjobb.

När Ryssland firade V-dagen stod Howard beredd i kulisserna och gjorde entré när den riktiga Kim Jong-un inte dök upp, trots inbjudan från Kreml.

De flesta Moskva-bor fattade skämtet men en och annan bekymrade sig över att han visade sig utan livvaktsskydd.

Fler kopior

Howard är inte utan konkurrens. De främsta är Jeremy, som hånglade med 40 olika kvinnor under en rugby-match som han besökte som look-a-like.

Och sydkoreanska Minyong Kim som gjorde braksuccé när han sjöng ”All by myself” tillsammans med Barack Obama-kopian Reggie Brown i Seoul.

Väldigt få blir provocerade av Howard.

– Några har tagit mig åt sidan och frågat: Du vet vem han är, va?

Följ ämnen i artikeln