Stor uppslutning för att hitta misstänkta våldtäktsmannen

Publicerad 2018-06-28

Tipsen har vällt in till Malmöpolisen efter deras vädjan till allmänheten om hjälp med att hitta den man som misstänks för två överfallsvåldtäkter.

– Man känner sig oerhört stärkt i att gå vidare i utredningen, säger Ewa-Gun Westford presstalesperson hos polisen.

Misstanken är att gärningsmannen på cykel har förföljt sina offer och sedan våldtagit dem.

Det är klarlagt att det är samma gärningsman för de två överfallsvåldtäkterna i Malmö, den ena skedde i slutet av maj och den andra början av juni.

Under måndagen gick Malmöpolisen ut med en vädjan: Hjälp oss att hitta mannen. Alla tips om vem mannen är och även om det finns andra kvinnor som förföljts på cykel uppmanades och uppmanas att lämnas in till polisen.

”Ovanligt mycket tips”

Responsen har varit överväldigande. Exakt hur många som lämnat in uppgifter är oklart, de kommer in via flera olika kanaler. Men klart är att de är fler än det vanligtvis brukar vara när polisen ber allmänheten om hjälp.

– Dels har vi fått in tips väldigt snabbt och dels har det varit ovanligt många, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson hos polisen,

Nu ska tipsen gås igenom och värderas. Förhoppningsvis finns det information som kan leda till att mannen kan gripas.

– Det är ett skitgöra att gå igenom och värdera alla tips, det tar tid. Hittills har vi inte några uppgifter som lett till något gripande.

Det har kommit in ovanligt många tips. man känner sig oerhört stärkt i att gå vidare i utredningen när det blir den här responsen.

Följ ämnen i artikeln