Kraftig brand i flerfamiljhus i centrala Eksjö

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Det brinner i ett flerfamiljhus i centrala Eksjö.

Huset är utrymt och räddningstjänsten är på plats med flera styrkor.

– Det är en omfattande brand, när vi kom dit slog lågor ut från taket och vinden, säger Fredrik Björnberg, räddningschef i beredskap Jönköpings län.

Larmet om branden inkom 17.30 och när räddningstjänsten kom dit brann det från taket. Man är på plats med minst fyra räddningsstyrkor.

– Vi har 35 man som arbetar med branden just nu och det är både invändig och utvändig släckning, säger Fredrik Björnberg.

Flerfamiljshuset och två närliggande fastigheter har evakuerats, enligt Eksjö kommuns kommunikationschef Anette Stendahl. .

– Man kan säga att huset är som ett kvartershus, tre våningar högt med butiker i botten och innergård. Hela huset är utrymt och det kommer bli en del skador då branden är omfattande, säger han.

1 av 3

Branden är inte under kontroll, enligt räddningschefen.

– Vi arbetar med att släcka branden och begränsa den så att den inte sprider sig, men det brinner kraftigt, jag kan inte säga att den är under kontroll, säger Fredrik Björnberg.

Räddningstjänsten har inga uppgifter om personskador.

– Jag vet att ambulansen är på plats, i övrigt får jag hänvisa till sjukvården.

vid 19-tiden gick det ut ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, om att personer i centrala Eksjö uppmanades att gå inomhus och stänga alla dörrar och fönster.

Vid 21-tiden säger Anette Stendahl till Aftonbladet att branden inte är under kontroll.

– Det är sex räddningsenheter som är här och arbetar med branden och det kommer att fortgå hela natten. Läget ser något bättre ut mot Södra Storgatan men branden är inte under kontroll, säger hon.

Enligt kommunikationschefen ska inga personer skadats i samband med branden.

Vid klockan 00.30 var branden under kontroll och räddningstjänsten hade dragit ner på bemanningen.

– Vi är kvar med 20 man under natten. Just nu letar vi efter glödhärdar, men branden är under kontroll, säger Jörgen Franzen, räddningsledare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN