Instagram tar bort ”stalker-fliken”

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

Kanske har fliken som tillåter dig att se dina följares aktivitet bjudit på ett par otrevliga överraskningar? Några likes eller kommentarer som du kanske helst bara vill glömma? Nu slipper du nya överraskningar – Instagram tar nämligen bort funktionen och ersätter den med din egen aktivitet.

Har du någon gång scrollat igenom flödet där man kan se vad ens följare gillat och upptäckt att din pojkvän eller flickvän gillat något de absolut inte borde ha gjort? Eller har du råkat upptäcka att din pappa kommenterat en bikinibild och känt dig äcklad? Var lugn, den tiden är nu över. Instagram ska ta bort den fliken helt, och gör andra följares aktivitet privat. Därmed tillåts du inte att se vad dina följare gillar eller kommenterar.

1 av 2 | Foto: Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN

Från början var det tänkt att ”följer-fliken” skulle få folk att upptäcka nya Instagram-konton men det är få som använder den för det i dag när upptäck/rekommendetat-funktionen har etablerat sig hos användarna.

Istället för nuvarande flik byts den ut till en som endast visar din egen aktivitet. Redan i veckan är det tänkt att fliken kommer att bytas ut, och vissa kommer nog inte ens märka det alls.

”Källa till ovälkomna överraskningar”

Vishal Shah, produktansvarig för Instagram, säger till Buzzfeed News att de misstänker att folk inte använder ”följer-fliken” och att många inte ens vet att den finns.

– Men för de som använder den, var den ofta en källa till ovälkomna överraskningar. Folk tänker inte alltid på att deras aktivitet cirkulerar. Vi har alltså en funktion som inte genererar det den var byggd att göra, säger han till tidningen.

Många Instagram-användare rasar nu på nätet för att fliken tas bort. Men oavsett vad vi vill kommer den nu att försvinna och kanske är det för det bästa.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN