Nu har du chans att övernatta på Globens tak

Publicerad 2015-06-04

Är du sugen på att övernatta med hela Stockholms skyline nedanför dig? Nu kan du ta chansen att vinna en natt i ett tillfälligt hotellrum 130 meter upp, på taket av Globen.

Frukost på sängen, middag och en konsert från en hemlig artist ingår.

Uthyrningssajten Airbnb har tidigare byggt upp spektakulära hotellrum över hela världen. Några få lyckliga vinnare har bland annat fått övernatta mitt i den legendariska fotbollsarenan Maracanã i Rio de Janeiro. Nu har turen kommit till Stockholm, där Airbnb har gjort en ny tävling.

130 meter upp

En av de runda gondolerna i Ericsson Globe Sky View, som vanligtvis används för att besökare ska kunna åka upp och beundra utsikten, görs om till ett hotellrum för en natt och parkeras högst upp på globens tak. Rummet inreds och blir ett bekvämt sovrum på nio kvadratmeter, 130 meter över havet, med utsikt i alla vädersträck.

– När Airbnb hörde av sig kände vi att det är en riktigt bra idé. Det är en grym utsikt där uppifrån, säger Daniel Stålbo, marknadschef för Stockholm Globe Arenas.

Trerätters på Tele2 Arena

Vinnaren i Airbnbs tävling får inte bara ta med en kompis och övernatta på globens tak, utan också en rundtur på arenorna i området. Dessutom ingår frukost på sängen och en trerätters middag serverad i mittcirkeln på Tele2 Arena.

– Där kommer även en hemlig artist att uppträda. Det blir en spelning med den absolut minsta publiken på Tele2 Arena, nämligen två personer, säger Daniel Stålbo.

Knepiga toabesök

Daniel Stålbo garanterar att det inte finns någon risk att hotellrummet plötsligt börjar röra på sig mitt i natten. Däremot måste toalettbesök skötas på ett speciellt sätt.

– Om det är någon som behöver kissa så får de ringa på oss, så skickar vi ner dem, skrattar Daniel Stålbo.