Mary Kennedys kvarlevor flyttas

Publicerad 2012-07-15

Kistan flyttad till omärkt grav

Mary Kennedy.

Inte ens i graven får Mary Kennedy ro.

Först fick en domstol bestämma hennes sista viloplats.

Nu flyttas hennes kvarlevor igen.

Sju veckor efter att hon hängde sig själv blir Mary Kennedy begravd igen. Robert Kennedy Junior vann första ronden om hustrun Mary Kennedys kvarlevor. Efter att Marys bror Thomas Richardsson förlorat i domstolen begravdes hon mellan Roberts moster och morbror på Kennedyklanens kyrkogård i Centerville, Massachussets.

Flyttad till omärkt grav

Alla hennes fem syskon bojkottade begravningen och höll en privat minnesceremoni i New York.

Nu har Robert Kennedy flyttat Marys kista till en omärkt grav i utkanten av kyrkogården enligt Daily News.

– Vi kände inte till det här och blev inte heller informerade om flytten, säger familjen Richardssons advokat Patricia Hennessy till tidningen.

Enligt kyrkogårdsvaktmästaren Frank Maki ville Robert Kennedy flytta kistan till en plats som inte var lika gravtät.

Ogiltiga papper

Men historien slutar inte där. Eventuellt kan begravningen behövas göra om en tredje gång. Myndigheterna i Massachusettes har nämligen inte fått in några papper på att kroppen har flyttats.

– När man begraver en kropp i Massachusetts behöver du ett tillstånd och om kroppen flyttas behöver du ett nytt tillstånd, säger stadstjänstemannen Linda Hutchenrider till Daily News.

Förbannad släkt

Det vilar som bekant en förbannelse över Kennedyklanen. Männen bedrar sina fruar och dör på löpande band medan kvinnorna går ner sig i missbruk och depressioner. Mary Kennedy var inget undantag. Hon hängde sig själv den 18 maj i familjens lada. Då hade hon kämpat i flera år med alkohol- och tablettmissbruk och låg i skilsmässa från Robert Kennedy.