Andrei föddes utan tarmar

Publicerad 2012-04-07

Kommer inte överleva sin ettårsdag

Andrei, 8 månader, föddes för tidigt och utan ett komplett tarmsystem. Om pojken inte får en tarmtransplantation tror läkarna att han kommer att dö inom ett par månader.

Andrei, 8 månader, är en mirakelbaby.

När han föddes trodde läkarna att han skulle dö - pojken föddes utan tarmar.

Nu har människor världen över startat en insamling för hans tarmtransplantation.

Andrei som föddes den 27 juli förra året har en tarmstump på 10 centimeter, i jämförelse med runt 3 meter för andra barn i hans ålder.

– Han borde ha varit död vid det här laget, men han har fått en chans till, säger Catalin Cirstoveanu överläkare vid Bukarests barnsjukhus till AP.

Dyr operation

Hoppet för Andrei står till en tarmtransplantation. Utan den operation tror läkarna att Andrei kommer att dö inom ett par månader.

Eftersom korruptionen är utbredd i Rumänien, läkarna kräver mutor på över 100 euro för att ens arbeta. För att pojken ska få den vård han behöver vill hans läkare att Andrei ska opereras i USA. Men den kostar hundratusentals dollar, pengar som hans föräldrar inte har.

Pengar strömmar in

Efter att bilder på Andrei har publicerats i medier runt om i världen har sympatierna väckts för den lille pojken och pengar till hans vård har strömmat in till sjukhuset.

– Erbjudanden om hjälp har kommit in till oss från utlandet, främst från icke-statliga organisationer, säger Catalin Cirstoveanu som personligen övervakar den lille pojkens utveckling, säger Catalin Cirstoveanu. 

Träffar inte sin familj

Andrei som fortfarande väger mindre än en nyfödd, 2,8 kilo har sedan han föddes vårdats på Marie Curies barnsjukhus i Bukarest. 

Hans föräldrar bor flera mil från sjukhuset och de besöker honom sällan. Kärlek och omsorg får han i stället från avdelningens sjuksköterskor som tagit Andrei till sina hjärtan. De turas om att gosa med det lilla barnet som älskar mänsklig kontakt. Och de har till och med köpt lotter för att samla in pengar till Andreis operation.