Jonatans inlägg om barnen på bordellen har berört tusentals

Publicerad 2016-04-06

”Jag såg små händer sticka ut genom gallret”

Jonatan Alfven på hjälporganisationen LoveNepal jobbar med att rädda flickor från sexhandeln i Indien.

Tusentals har nu berörts av hans inlägg på Facebook, där han beskriver ett av sina besök på ett enormt bordellområde – där flickor i lågstadieåldern säljs som sexslavar.

Jonatan Alfven är en av eldsjälarna i hjälporganisationen LoveNepal. Aftonbladet har tidigare skrivit om organisationen och deras insatser för att ge flickorna som räddas från sexhandeln ett bättre liv.

Nu har Jonatan skrivit ett uppmärksammat Facebookinlägg där han berättar om ett besök i ett enormt bordellområde i norra Indien tillsammans med sina kollegor:

"Jag kliver ur taxin och kollar upp mot våningarna ovanför. Man kan se barn i tioårsåldern stå bakom svarta järngaller. Jag ser vissa ansikten, men i andra fönster ser jag bara små händer sticka ut. Utmanande klädda tvingas de locka upp hundratals män nerifrån gatan".

”Våldtogs tusentals gånger”

I inlägget skriver han att på just en av bordellerna där, fanns tidigare en av de flickor LoveNepal lyckats rädda. Flickan ska ha våldtagits tusentals gånger, misshandlats och sett sina vänner skjutas till döds – själv torterades hon och kastades ut på gatan för att dö:

"På den gatan står jag nu och jag får en klump i halsen. Jonatan, börja inte gråta! För gör du det är du är död på 5 sekunder. Det finns inga ställen i Indien, där det dör så många i hemlighet som just här. Bara någon dag tidigare hade vi blivit forcerade bort från ett liknande område av två beväpnade vakter".

”Hennes ögon fylls med tårar”

Inne på bordellen möts de av 20-30 utslagna flickor. En av dem pekar Jonatan ut. Hon tar hans hand och går med honom in i en trång cell. Och han förklarar för henne att han bara är där för att han bryr sig – inte för att göra henne illa:

"Hennes ögon fylls av tårar och innan jag går därifrån ber hon mig att komma tillbaka. Jag kämpar mot tårarna när detta skrivs. Vi har inte fått henne fri".

”Vissa är inte äldre än 10-11 år”

Den här händelsen, som berört tusentals på nätet, utspelade sig i januari. Just nu är Jonatan i Nepal tillsammans med några av flickorna de lyckats hjälpa.

– De är 23 stycken som räddades i mitten på mars. Vissa inte äldre än 10-11 år, säger han till Aftonbladet.

Han berättar att de fortfarande hoppas kunna rädda flickan som han nämner i sitt inlägg.

– Vi räddade en kvinna från exakt den bordellen för bara en månad sedan. Hon känner allt och alla där. Vi tror det kan vara till stor hjälp i hennes fritagning.

Måste visa att vi inte kan acceptera detta

Själva syftet med hans text är att kunna nå ut till politiker i landet.

– Jag menar vi kan rädda väldigt många barn. Det kan vi. Men vi måste ha hjälp. Jag tror Indien behöver få en knuff från övriga världen som säger ifrån att vi inte accepterar detta.

Läs Jonatans starka inlägg här nedan.

Följ ämnen i artikeln