Kända youtubern tetra-torskade på Switch

Publicerad 2023-01-29

Den japanska youtubern har byggt ett system så att hans tetrafiskar kan spela dataspel.

Men plötsligt kraschade spelet och startade om.

Då tog fiskarna kontroll över hans konto och gav sig ut på en shoppingrunda.

Youtubern Mutekimaru har byggt ett system som gör att hans akvariefiskar kan spela Nintendo Switch. Det bygger på att tetrorna simmar över ett rutnät med symboler som styr spelet. Rörelsedetektorer plockar sen upp när de passerar en ruta så att fiskarna ”spelar”.

En av tetrorna mitt i spelet.

Känd japansk gamer

Systemet har gjort honom till en kändis inom den japanska gamingvärlden där han har över närmare hundratusen följare som ser på när hans fiskar spelar olika spel. Men den här gången gick det fel. Firrarna höll på att spela Pokemon när spelet kraschade och startade om. Det förstod såklart varken rörelsedetektorn eller tetrorna som fortsatte simma runt i akvariet i godan ro, skriver CNN.

Nintendot startar om – då går allt fel

När hans Nintendo Switch startade om började en sju timmar lång livesändning på Youtube där fiskarna lyckades ändra namnet på Mutekimarus switchkonto och ta sig in i hans Nintendo store, där man bland annat kan köpa nya spel till spelkonsolen.

De lyckades dessutom byta ut hans avatar och koppla ett PayPal-konto till Mutekimarus konto i butiken. Allt medans tusentals såg på i live-sändningen. Det blev extra mycket liv i chatten när fiskarna lyckades läsa igenom användaravtalet och godkänna det.

Pengarna börjar rulla över fenorna

Efter att fiskarna lyckats koppla PayPal-kontot gav de sig ut på en shoppingrunda. Totalt lyckades de föra över 500 yen – motsvarande ungefär 40 kronor – från youtuberns kreditkort till hans switch-konto för att köpa uppgraderingar. Eftersom att allt skedde live fick alla tittare dessutom reda på hans kreditkortsuppgifter.

Kontaktar kundtjänst

Mutekimaru har kontaktat Nintendos kundtjänst för att få tillbaka sina 40 kronor. Men om argumentet ”det var mina fiskar som gjorde det” kommer fungera på teknikjätten är det ingen som vet ännu. Nintendo vill inte kommentera ärendet när CNN kontaktar dem med motivationen att det är konfidentiella uppgifter.

Följ ämnen i artikeln