Taxiföraren i Borlänge häktas för mordförsök

Klara Stefansson/TT

Publicerad 2020-07-28

Det var natten mot fredag som taxiföraren körde på flera människor i centrala Borlänge. Nu häktas han misstänkt för mordförsök och grov misshandel. Arkivbild.

Den taxiförare som körde på fem människor i Borlänge häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök samt fyra fall av grov misshandel.

Förhandlingarna skedde i Falu tingsrätt bakom stängda dörrar, rapporterar Dalarnas Tidningar.

– Han förnekar brott på samtliga punkter, sade mannens försvarare Leif Hägglund i tingsrätten, enligt tidningen.

Händelsen i fråga inträffade natten mot fredag i centrala Borlänge. Föraren, en man i 30-årsåldern, ska då ha kört på fem personer. I måndags begärde kammaråklagare Eva-Lena Jansson att mannen skulle häktas misstänkt för mordförsök i ett fall samt fyra fall av grov misshandel.

Så blev även utfallet i tingsrätten på tisdagen, som häktar mannen på sannolika skäl misstänkt för brotten.

– Jag är naturligtvis nöjd med att tingsrätten såg det på samma sätt som jag gjorde angående rubricering av gärningarna, säger kammaråklagare Eva-Lena Jansson till TT efter häktningsförhandlingarna.

Konflikt bakom dådet

En pågående konflikt uppges ligga bakom vansinnesfärden, uppgav kammaråklagaren i ett pressmeddelande på måndagen:

"En av målsägarna och den misstänkte är bekanta med varandra sedan tidigare och de har en pågående konflikt. De övriga fyra målsägare är inte inblandade i den konflikten. De fyra fanns i närheten på platsen och blev då påkörda".

TT: Har det framkommit nya uppgifter om konflikten under tisdagen?

– Den konflikten kommer jag inte att gå in på, det är en utav de saker som vi kommer att behöva utreda närmare, säger Eva-Lena Jansson.

"Lugn och saklig"

Den misstänkte taxichauffören medverkade i förhandlingarna via videolänk.

– Han var lugn och saklig, skulle jag säga, säger kammaråklagare Eva-Lena Jansson.

Tre av de fem personer som blev påkörda av taxiföraren fick föras till sjukhus. Alla har nu fått lämna sjukhuset och ingen av dem har fått allvarliga skador.

Följ ämnen i artikeln