Resultatet: Han vann slutduellen

Uppdaterad 2014-09-14 | Publicerad 2014-09-13

Fredrik Reinfeldt (M) vann kvällens duell mot utmanaren Stefan Löfven (S).

Det visar ett färskt resultat från Aftonbladet/Inizios undersökning Sverige Tycker.

– Det blev en knapp seger för Reinfeldt i en debatt som inte väckte så mycket känslor, säger Karin Nelsson, projektledare för Sverige Tycker.

Kvällens ovanligt sansade duell togs hem av Fredrik Reinfeldt (M). 48 procent av deltagarna i Aftonbladet/Inizios undersökning Sverige Tycker tyckte att han gjorde bäst ifrån sig. Stefan Löfven vann 42 procent av panelisternas gillande, medan 5 procent tyckte att ingen av dem vann.

– Det är en knapp seger för Reinfeldt. Det var en debatt som inte väckte så mycket känslor egentligen, det var en hövlig och sansad debatt. Den var bitvis ganska avslagen, säger Karin Nelsson, projektledare för Sverige Tycker.

Han går hem hos kvinnor

M-ledaren vinner bland män och bland äldre, medan Socialdemokraternas partiledare går hem hos kvinnor och yngre personer.

– Man kan också se att hos alliansväljare vinner föga förvånande Reinfeldt och hos rödgröna Löfven. Sedan finns det en del bland de rödgröna som ändå utser Reinfeldt som vinnare, det har med hans statsmannamässighet att göra, säger Karin Nelsson.

Undersökningen omfattar 518 intervjuer den 13 september och genomförd som en webundersökning i en panel som speglar svenska folket.

Aftonbladets
valkompass

Följ ämnen i artikeln