Här attackeras surfare av vithaj

Publicerad 2015-07-19

Mick Fanning är inte bara en av världens bästa surfare.

Han kan nu titulera sig hajboxare – och anse sig som en av de tursammaste i branschen.

I livesänd tv var han nämligen en hårsmån från döden när han precis undkom en vithaj.

Tv-bilderna talar egentligen sitt tydliga språk – kanske särdeles tydligt här.

Den professionella surfaren Mick Fanning, med tre världsmästartitlar under badshortsresåren, ses hänga på brädan i vattnet när fenan från en vithaj dyker upp bakom honom.

Rycktes av

– Jag kände hur något kom och drog i min benrem. Jag hoppade omedelbart i väg. Sen försökte den komma mot min bräda och jag sparkade och skrek. Det enda jag såg var fenor. Jag såg inga tänder. Jag bara väntade på att tänderna skulle komma efter mig. Sen slog jag den i ryggen, säger en skakad Mick Fanning i tv-sändningen enligt australiensiska News.com.

Vid surftävlingen på Jefferys Bay i Sydafrika var sedan funktionärer framme med sina vattenskotrar och plockade upp Mick Fanning ur vattnet.

Märkbart skakad kunde Fanning konstatera att inte mindre än två hajar funnits i vattnet bredvid honom, och han uppges vara den första surfaren som anfallits under en världscuptävling.

Första gången

– Aldrig någonsin tidigare har någon setts blivit attackerad under ett heat. Det var oerhört skrämmande att se honom ryckas av brädan, säger kommentatorn och före detta proffssurfaren Ross Williams.

Tävlingen som pågick under söndagseftermiddagen i Sydafrika avbröts efter hajincidenten.

Följ ämnen i artikeln