Här hjälper barnen polisen med att fånga tjuvar på flykt

Publicerad 2016-04-02

Bildar mänsklig pil som pekar polis åt rätt håll

Barnen var ute och letade påskägg när de fick se två män som sprang över åkern. När de sedan fick syn på en polishelikopter tänkte de snabbt och bildade en mänsklig pil som pekade helikoptern åt rånarnas håll. Tack vare barnens kvicktänkta gärning kunde de två männen gripas, misstänkta för inbrott, skriver brittiska Metro.

Det var under långfredagen som en grupp barn i åldrarna sex till tolv år var ute och letade påskägg i en skog med angränsande åker i engelska Surrey. Plötsligt fick de syn på två män som sprang över åkern. Kort därefter fick de även syn på en polishelikopter som flög över området. De listiga barnen insåg snabbt att helikoptern var på jakt efter de två män de just sett. Så de lade sig kvickt ned på marken och bildade en mänsklig pil som pekade åt samma håll som männen hade sprungit.

Misstänkta för inbrott

Helikoptern jagade männen gällande ett inbrott i en närliggande by som hade rapporterats tidigare under samma dag. Tack vare barnens kvicktänkthet kunde helikoptern finna männen och gripa dem. Polisen i Surrey passade även på att tacka barnen.

– Initiativet de visade var ovärdeligt. Deras agerande är kanske något man annars förknippar med en spännande bok men de gjorde enorm nytta, säger den lokale polisen Paul Sochon till brittiska Metro.

Följ ämnen i artikeln