Svensk kvinna mördad i Kroatien

Publicerad 2016-06-30

En 72-årig svensk kvinna har hittats död i Kroatien.

Hennes make är gripen, misstänkt för mord.

– Han slog henne med en hammare i huvudet, säger Marica Kosor, presstalesman för polisen i Sibenik.

Den döda svenska kvinnan anträffades död i ett samhälle utanför staden Šibenik i södra Kroatien.

Hennes 68-årige make greps av polisen kort efter mordet.

– Polisens utredning mot 68-åringen är klar. Han är misstänkt för mord på sin 72-åriga svenska hustru, Marica Kosor, presstalesman för polisen i Sibenik.

Tidningen Slobodna Dalmacija rapporterar att kvinnans man ringde till sin syster och berättade att han dödat sin hustru.

Polisen i Kroatien uppger att mordet begicks tidigt på morgonen den 29 juni men vill inte kommentera hur man fick kännedom om brottet.

– Utredningen visar att den misstänkte, i familjens hus, efter ett verbalt bråk om familjens ekonomi, slagit sin hustru flera gånger med en hammare i huvudet. Hon avled av sina skador, säger Marica Kosor till Aftonbladet.

Familjen underrättad

Utrikesdepartementet bekräftar att en svensk kvinna har avlidit i Kroatien – och att en person har gripits i samband med händelsen.

– Vi har uppgifter om att en person har gripits, men mer information har jag inte om det just nu, säger Veronica Nordlund på UD Press.

– Vår ambassad i Zagreb har kontakt med lokala myndigheter. Vi har också varit i kontakt med kvinnans anhöriga, säger Veronica Nordlund.

Var sommargäster

Medieuppgifter i lokala tidningar gör gällande att paret bodde i Sverige sedan lång tid tillbaka. Sommartid ska de dock ofta ha vistats i Kroatien.

Det misstänkta mordet har chockat människorna i det lilla samhället.

– De kom för ungefär en vecka sedan och verkade ha det bra. De var alltid tillsammans. Jag har aldrig hört att han skulle ha misshandlat någon, säger en person till Slobodna Dalmacija.

68-åringen sitter i häktet. Polisen har nu lämnat ärendet till åklagarmyndigheten i Šibenik.

Följ ämnen i artikeln