Mördades av släkting - utklädd till tomte

Publicerad 2011-12-26

Familjen hade precis öppnat sina julklappar.

Då knackade det på dörren.

In kom en släkting utklädd till tomte - som sköt ihjäl allihopa.

Medelklassområdet Grapevine i Texas är skakat. Mordet på de fyra kvinnorna och tre männen, alla släkt med varandra, förbryllar.

– Det verkar som om de precis hade firat jul. De hade precis öppnat sina julklappar, sade polisbefälet Robert Eberling till USA Today.

Den misstänkte skytten, tillika släktingen, knackade på hos familjen - iklädd tomtedräkt. Sedan gick han loss med pistolen, och mördade sex personer. 

Tog sitt eget liv

Förmodligen finns gärningsmannen bland de döda, men den lokala polisen har ändå gått ut med en arresteringsorder och det annars lugna villaområdet genomsöks.

– Sju människor på en och samma plats i Grapevine, det har aldrig hänt förut. Aldrig någonsin, sade polisbefälet Todd Dearing enligt USA Today.

Hann inte larma

Vid klockan 24 på juldagsnatten lokal tid har någon försökt ringa larmnumret 911 men operatören fick aldrig något svar i andra änden.

Operatören fattade misstankar – och en polispatrull skickades till platsen.

Där möttes de av en makaber syn.

Bland presentpapper och julgran låg de sju familjemedlemmarna, i åldrarna 18 till 60 år, ihjälskjutna på vardagsrumsgolvet. Intill kropparna fanns även två pistoler.

Oklart motiv

Enligt den lokala polisen vet man ännu inte vad som legat bakom skjutningen. Förhörda grannar uppger att de inte hört något från lägenheten där släktmordet ägt rum.