Författaren Anna Wahlgren död

Författaren Anna Wahlgren är död, uppger hennes familj för TT.

”Vi är tacksamma för allt hon gav till oss, till sina barnbarn, barnbarnsbarn och till så många fler, ända in i det sista”, skriver Wahlgrens barn i ett gemensamt uttalande.

Hon blev 80 år gammal.

Författaren Anna Wahlgren är död, uppger närmsta familjen för TT.

Hon fyllde 80 år på torsdagen och dog efter en längre tids sjukdom.

”Vi sörjer vår mamma djupt. Vi är tacksamma för allt hon gav till oss, till sina barnbarn, barnbarnsbarn och till så många fler, ända in i det sista”, skriver Anna Wahlgrens barn i ett gemensamt meddelande, skriver TT.

Wahlgren dog stillsamt i sitt hem i Goa, Indien i närvaro av sin familj.

”Vi är såklart förkrossade över det som hänt men glada över att hon fick uppleva sin 80-årsdag. Vi läste era gratulationer och hälsningar för henne och det gjorde henne mycket lycklig”, skriver familjen i ett inlägg på Wahlgrens Facebook.

”Tack för alla minnen”

Instagram skriver poddprofilen Nemo Hedén, 33, om sorgen efter Wahlgrens bortgång.

”Anna var en så stor del av min barndom. Hon var min mammas närmsta vän och vi spenderade så mycket tid hos Anna på hennes stora herrgård i Gastsjön, Jämtland”, skriver han.

”Anna. Tack för alla minnen”, fortsätter han.

Mest känd för ”Barnaboken”

Wahlgren är mest känd för "Barnaboken", en bok om barnuppfostran som gavs ut år 1983. Boken har sålt närmare en miljon exemplar i Norden.

"Barnaboken" har blivit omdebatterad och kritiserad. Detta då många ansett att boken har innehållit radikala tips kring uppfostran av barn.

Hon var mamma till nio barn. Bland annat akademiledamoten och tidigare ständiga sekreteraren Sara Danius som dog för tre år sedan efter en längre tids sjukdom.

Anna Wahlgren.
Anna Wahlgren.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN